Brussel in het kort

Zien en doen in Brussel

Brussel

Grote Markt, het hart van Brussel. Een statig plein met één van de mooiste stadhuizen van het land in gothische stijl. Op de Grote Markt krioelt het van het volk en hier liggen heel wat populaire cafés en kleine, gezellige kelderrestaurants.

Musée Bruxellois de la Gueuze, rue Gheude 56, www.cantillon.be. Een museum in de voormalige Cantillon-brouwerij. Hier kunt u het lekkere Lambic-bier uit Brussel proeven.

Museum van Schone kunsten, rue de la Régence 3, www.fine-arts-museum.be. De mooiste collectie surrealistische kunst en oude meesters in België.

De Europese wijk, metro Schuman. Maak van dichtbij kennis met de macht en de EU. Dit is het hoogkwartier van de EU-macht met erg interessante gebouwen zoals het Europees parlement, het Berlaymontgebouw en het Résidence Palace.

Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, Zandstraat 20, www.cbbd.be. Spannend museum dat art nouveau en stripverhalen combineert. Belgische stripverhalen zijn wereldberoemd, o.a. de successen Kuifje, Robbedoes, Lucky Luke en de Smurfen. Bezoek het en wordt terug een kind.

De toeristische dienst ligt in het stadhuis op de Grote Markt..

Kaart van Brussel

Header
Subject
Body
Footer