Links

Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Madrid in het kort

Madrid - warme dagen en lange nachten

Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is een opgewekte stad vol passie en warmte. Dat de Spanjaarden overal laat mee zijn is bekend, maar vooral in Madrid komt nachtbrakerij veel voor. Hier vindt het sociale leven voor het grootste deel buiten plaats, in bars en cafés, en tijdens een avond in de stad blijft men gewoonlijk hangen bij verschillende kroegen en wordt de groep steeds groter. In de ochtenduren wordt het feest beëindigd, bij voorkeur met een gezamenlijk ontbijt.

Madrid is een stad die voor iedereen iets te bieden heeft. Voor kunstliefhebbers is er het Centro de arte Reine Sofia of de mogelijkheid om de wereldberoemde kunstverzamelingen van het Pradomuseum te bekijken. Voor fijnproevers is er de fantastische Spaanse keuken met naar saffraan geurende paella, gekoelde sangria of klassieke tapas. Voor liefhebbers van dans zijn er flamencouitvoeringen en voor diegenen die gek zijn op winkelen is er een enorm aanbod van tassen en schoenen. Kiest u voor een wandeling op de Calle Preciados dan komt u al snel uit op de grootste winkelstraat van Madrid. Als u even wilt bijkomen, is er de mogelijkheid om een kleine roeiboot te huren en het kunstmatige meer in Parque del Retiros op te gaan.

Bij een rondwandeling in de stad is een natuurlijk beginpunt de Puerta del Sol, een metrostation, een plein en een kruising in één. In de buurt ligt het middeleeuwse plein Santa Ana en Plaza Mayor en het slot Palacio Real. Gaat u de andere kant op, dan staat u al snel op de Paseo del Prado.

Madrid heeft veel problemen met zakkenrollers. Kijk vooral uit op de markt El Rastro, bij grote toeristenattracties, in de metro en in de parken.

 

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Madrid

Header
Subject
Body
Footer