SAS


SAS

Scandinavian Airlines behoort tot de SAS Group, dit is de grootste luchtvaartmaatschappij in de Noord-Europese regio, genoteerd op de beurs en staat op de vierde plaats van grootste luchtvaartmaatschappijgroepen in Europa zowel qua aantallen passagiers als qua verkoop. De luchtvaartmaatschappijen uit de SAS-groep vliegen in, naar en vanuit Scandinavië en Europa en naar en vanuit Noord-Amerika en Azië.  Geen andere Europese luchtvaartmaatschappij biedt zoveel directe routes naar Scandinavië als SAS.

Star Alliance

Scandinavian Airlines is lid van het grootste luchtvaartmaatschappijverband in de wereld -Star Alliance.

SAS en het milieu

SAS werkt hard aan een duurzame groei. SAS werkt ook aan een Groene Landing-programma. Met dit initiatief glijdt het vliegtuig de laatste afstand gedurende het landen, hierdoor worden brandstof gespaard en de emissie verminderd.

Waar is het begonnen?

In 1946 werd SAS gevormd door de Deense, Noorse en Zweedse luchtvaartmaatschappijen Det Danske Luftfartsselskab A/S (DDL), det Norske Luftfartselskap A/S (DNL) en Svensk Interkontinental Lufttrafik AB (SILA). De eerste intercontinentale vlucht vond plaats tussen Stockholm en New York. In 1957 was SAS de eerste luchtvaartmaatschappij met "rond de wereld-service over de Noordpool". De Noordpool-route deed Kopenhagen, Anchorage en Tokio aan.

Header
Subject
Body
Footer