Gran Canaria - de zonnige vakantiefavoriet

Gran Canary

Voor de kust van Noord-Afrika ligt een populaire vakantiebestemming, de zeven Canarische eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en landschap.

Fuerteventura met zijn vlakke landschap en lange stranden. Lanzarote met een landschap dat ontstaan is uit vulkanen en erg op een maanlandschap lijkt. Het weelderige, groene La Gomera met zijn mooie bossen, Teneriffa met zijn met sneeuw bedekte bergtoppen, de kleinste eilanden El Hierro en La Palma en tenslotte Gran Canaria dat van dit alles een beetje heeft.

De eilanden zijn populaire vakantiebestemmingen voor toeristen uit de hele wereld, omdat het hier het hele jaar door zomerweer is. Noord-Europeanen komen hier graag heen in de winter om van de warmte en het zonnelicht te genieten. Er is een ruime keuze aan fantastische stranden, maar er zijn ook musea, kunstgalerieën, muziek en theater, golfbanen en wandelpaden. Er zijn zo´n 1,9 miljoen vaste inwoners, maar de eilanden worden elk jaar overspoeld door niet minder dan 10 miljoen toeristen. De Canarische eilanden zijn bovendien een spannende plaats waar Afrika, Europa en Amerika elkaar ontmoeten, wat een rijk cultureel leven oplevert. De inwoners van de Canarische eilanden - canarios - zijn erg opgewekt en sociaal. Ze maken graag een praatje wanneer u ze tegenkomt in de winkel, op de markt of in het restaurant. Hier heerst een ontspannen sfeer en de vurige Spaanse ziel heeft zich ontwikkeld tot een levensgenieter.

Gran Canaria wordt vaak beschreven als een miniatuur van een heel continent. Op dit vulkanisch eiland zijn er overal grote contrasten. Het zuidelijk gedeelte is bergachtig en droog, terwijl het noordelijk groen is en vruchtbare landbouwgronden heeft. De zon schijnt dus het meest in het zuiden en aan de zuidoost-kust ligt het ene zandstrand naast het andere. Het berglandschap in het binnenland vormt een uitdaging voor wandelaars en fietsers. In het westen breken de grote golven van de Atlantische oceaan op de rotsen.

De hoofdstad van Gran Canaria heet Las Palmas. Dit is een moderne grootstad die helaas berucht is om zijn verkeerschaos. In Las Palmas vindt u de kleine, persoonlijke bars met gedroogde ham aan het plafond, een bruisend nachtclubleven en een restaurantaanbod dat even groot is als in om het even welke grote Spaanse stad op het vasteland.

 

Header
Subject
Body
Footer