Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Lissabon in het kort

Lissabon - de mooie stad op zeven heuvels

Lissabon

Aan de noordkant van de baai Mar del Praha waar de rivier de Taag uitloopt in de Atlantische Oceaan ligt Lissabon, prachtig gelegen op zeven heuvels. Het oudste stadsdeel van Lissabon is Alfama met zijn bochtige straten onder de burcht Castelo de São Jorge. Baixa dat ten westen van Alfama ligt, is een stadsdeel met een heel ander karakter, hier zijn de straten extreem rechtlijnig. Hier ligt het grote plein en het verkeersknooppunt Rosso waar de paradestraat, Avenida da Liberdade, begint.

De plezierigste en meest originele manier om in centraal Lissabon te reizen, is met de tram, de lift of de bergspoorweg, vanwege de heuvelachtige omgeving.

Het prettige klimaat spoort aan tot een laag tempo en lange bezoeken aan de terrassen van de cafés. Daar kunt u onder het genot van een glas galao (koffie met hete melk) op uw gemak de mensenmassa bestuderen.

Lissabon is een van de goedkoopste steden van Europa om uit eten te gaan en ook al is de stad geen gastronomisch paradijs in vergelijking met Parijs, toch vindt u hier veel goede restaurants. De meeste eetgelegenheden vindt u in de wijk rond de Avenida da Liberdade. Maar als u meer gemoedelijkheid zoekt, moet u eens een wandeling maken langs de restaurants in Baixa, Barrio Alta of Alfama. Specialiteiten zijn vis en schaaldieren.

Lissabon heeft een laag misdaadniveau, maar wees voorzichtig in bussen, treinen en toeristenattracties, waar u extra op uw waardevolle spullen en tassen moet letten.


Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Lissabon

Header
Subject
Body
Footer