Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Praag in het kort

Praag - één van de mooiste steden van Europa

Praag

Praag ligt midden in Europa. Samen met de rest van Tsjechië weerspiegelt de stad het hart van Europa. Niemand heeft er iets tegen in te brengen wanneer men beweert dat Praag één van de absoluut mooiste steden van Europa is en zelfs één van de best bewaarde hoofdsteden. Op de heuvels rond de rivier de Moldau, liggen gebouwen uit verschillende tijdperken naast elkaar. Hier vechten bouwwerken in gotische, rococo-, renaissance- en jugendstil om de aandacht.

Omdat Praag een kleine hoofdstad is, kunt ze gemakkelijk te voet ontdekken. U kunt nagenoeg overal wandelen en geen enkele afstand lijkt te lang. Praag is verdeeld in een oude en nieuwe stad. Op de oostelijke oever van de Moldau ligt Stare Mesto, de oude stad, Nove Mesto, de nieuwe stad, en Zizkov. Wie de oude stad bezoekt, heeft het gevoel in een sprookje binnen te stappen. De karamelkleurige gevels van de huizen en de grauwe stegen strekken zich uit naar het Starometske namesti, het plein waar het machtige astronomische uurwerk staat.

In Nove Mesto, de nieuwe stad lopen brede lanen en zijn er luxueuze gevels en laten mooie winkels zien dat dit het economisch hart van de stad is. Terug bij de rivier de Moldau, ziet u het symbool van Praag, de Karelsbrug. Hier reiken twee donkere torens naar de hemel en geven een tijdloos gevoel. Recht over het water verheft de Praagse burcht, Hradcanys, zich met machtige kathedraalspitsen, torens en kantelen. Hier ligt ook de Mala Strana met zijn versleten straatstenen, gevels in zachte, lichte pasteltinten of barokkerken.


Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Praag

Header
Subject
Body
Footer