Praag in het kort

Zien en doen in Praag

Praag

De Praagburcht, er wordt beweerd dat dit het grootste middeleeuwse slot ter wereld is en is een verplicht nummer wanneer u de stad bezoekt. Laat u imponeren door de geweldige St Veitskathedraal en ga daarna verder naar de burcht zelf. Hier begon de 30-jarige oorlog, grappig genoeg met een duw in de mesthoop van de burcht. U mag ook de goudmakersteeg Zlata ulicka, niet missen. Hier maakten alchemisten likeuren en zeep.

Malá Strana, charmant gelegen tussen de burcht en de rivier vindt u voorhistorische straten, onweerstaanbare gebouwen uit de barokperiode en kleine verborgen tuinen.

Staré Mesto, oftewel de Oude stad. Hier ligt het symbool van Praag, de Karelsbrug, en de oude brugtoren en ook het Staromestské námesti-plein dat het hart van het middeleeuwse Praag is. Mis ook het stadhuis met zijn astronomisch uurwerk en het joodse kerkhof, het St-Georges-klooster, niet.

Het dansende huis, Tanici dum, Rasinovo nabrezi 80. Spannende, vernieuwende architectuur aan de over van de Vltava die bewijst dat, ondanks dat Praag een stad met sterke middeleeuwse invloeden is, het toch niet bang is voor de toekomst. Sommigen zijn er gek op, anderen haten het, oordeelt u zelf maar.

De Nerudovastraat loopt van de burcht naar de Malá Strana. Een gezellige straat om in rond te slenteren. Hier liggen pittoreske huizen en fantastische terrasjes.

Het Jazzfestival in oktober. Elk jaar in oktober komen jazzliefhebbers uit de hele wereld in Praag bijeen om zich aan de muziek te wijden. Een volksfeest.

Kaart van Praag

Header
Subject
Body
Footer