Budapest in het kort

Boedapest - Cafécultuur, gebakjes, opera en kuurbaden

Budapest

Boedapest is een levendige miljoenenstad en een bruisende metropool. Wordt door velen als één van de mooiste hoofdsteden van Europa beschouwd.

De hoofdstad van Hongarije is eigenlijk buitenproportioneel groot in verhouding tot het lang en het geheim zit hem in het verleden van de stad tijdens het Habsburgse regime en er een dubbele monarchie was. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Donau. Aan de ene kant van de rivier strekt het vlakke Pest zich uit. Hier liggen brede lanen en prachtige gebouwen. En een groot aantal lommerrijke parken met drukbezochte cafés en mensen die schaak spelen in de schaduw van de bomen.

Aan het strand van de Donau strekt de koepel van het machtige parlement zich uit naar de hemel. Het gebouw is sprookjesachtig mooi en de meeste bezoekers zijn dan ook sprakeloos. De brug over de rivier is een populaire wandelroute en brengt u naar het bergachtige, heuvelachtige Boeda. Hier liggen kastelen, mooie kerkdaken versierd met mozaïek en smalle, kronkelende steegjes. De stad heeft zich langzaam maar zeker ontdaan van al het stof en roet uit de koude oorlog. Vandaag zijn alle gevels schoongemaakt, wordt er gebouwd en is het restaurant- en caféleven bijna terug op het gesofisticeerde niveau van de goede, oude tijd.

Boedapest is een stad voor levensgenieters. U vindt er Tokajwijn, slagroomgebakjes, opera, concerten en extravagante kuurbaden. We raden een bezoek aan Hotel Gellért aan, dat één van de mooiste thermale baden van het continent, heeft.

 

Kaart van Budapest

Header
Subject
Body
Footer