Budapest in het kort

Zien en doen in Boedapest

Budapest

Toeristische dienst in Boedapest: Tourinform, Distrikt V, Sütó utca 2, tel.: 1-317 98 00.

Het Gellértbad, erg mooi, oud badhuis waar u van een traditioneel Hongaars heilbad kunt genieten. Laat u inpakken in klei of ga voor een volledige lichaamsmassage.

Het parlement, Orszaghaz, Toen het parlement in Boedapest werd gebouwd, werd er niet bezuinigd op versieringen en ornamenten. Orszaghaz is ´s werelds grootste parlementgebouw en is een vreugde voor het oog en een must als u de stad bezoekt. Geniet van de grandeur en de Hongaarse kroonjuwelen. Bovendien is het parlement erg mooi in de maneschijn.

De kettingbrug die Boeda en Pest verbindt en als een zwarte band over de Donau loopt. Is ´s avonds, wanneer de stad en de rivier in het licht baden, het mooist.

De Slotswijk. Dit is zoveel meer dan een slot. Wandel over de heuvels van Boeda, langs bestraatte steegjes en ga naar het café van het vissersbastion dat een fascinerend uitzicht over de Donau, het parlement en het vlakke Pest biedt.

Het Hongaarse wijnhuis, Szentharomsag ter 6, www.magyarborokhaza.hu. Dit is een paradijs voor wie dol is op wijn. Ga naar de slotswijk en de Matteuskerk, betaal 13 euro en daal af in de onderwereld. Eenmaal beneden kunt u 700 van Hongarijes beste wijnen proeven. U kunt er ook wijn kopen.

Kaart van Budapest

Header
Subject
Body
Footer