Malaga in het kort

Costa del Sol - zon, strand en ontspanning

Malaga

Er gaan veel vliegtuigen naar Malaga, de grootste stad aan de Costa del Sol. Hierdoor is deze zuidoostelijke hoek van Europa een praktische en gemakkelijk toegankelijke vakantiebestemming voor Zweden. 

De Costa del Sol of zonnekust is een gebied dat bestaat uit klassieke charterplaatsen, zoals Marbella, Fuengirola en Torremolinos. Hier genieten toeristen van het wandelen langs strandpromenades, de ontspanning in de tapasbars, van de zon en het strand. Hier gaan de meeste Scandinaviërs, Duitsers en Britten op vakantie en ze verblijven in de grote hotels en gebieden met koopwoningen. Hier vindt u veel goede restaurants, amusement en een groot aanbod van hotels en winkels.

De Costa del Sol heeft in de winter een redelijk klimaat en is daarom niet uitsluitend een zomerbestemming. U kunt hier zelfs in de winter op vakantie gaan, ook al is de zee in januari het koelst. De dagen zijn warm genoeg voor gezellige wandelingen in de zon en om uren op een terras door te brengen.

Wilt u even weg uit de toeristengebieden en een beetje meer beleven van het echte Andalusië waartoe de Costa del Sol behoort, dan moet u naar de bergen gaan. Als u een auto huurt, kunt u er gemakkelijk komen. Hier is het klimaat koeler, hebben de straten meer bochten en is de lucht helderder. Net buiten Marbella ligt Ronda, de stad van Ferdinand de stier, gelegen aan beide zijden van een diep ravijn. Bezoek "Los pueblos blancos" een gebied met kleine witte dorpen die dapper op de bergzijden balanceren en die een mooi uitzicht bieden over de dalen met geiten en groene weiden. De locatie en het uitzicht zijn zeer geschikt voor een heerlijke picknick met lekker eten en drinken.

Vanuit de Costa del Sol kunt u ook gemakkelijk in Granada komen, een van de laatste vestingen van de islam in Spanje. Alhambra, het gebied met het koninklijke slot, biedt verscheidene prachtige voorbeelden van de mooie Arabische architectuur en kunst.

De Costa del Sol is over het algemeen een veilig gebied, maar let op uw waardevolle bezittingen tijdens het zwemmen, in uw hotelkamer en in de auto. De politie, ambulance en brandweer hebben telefoonnummer 112.


Kaart van Malaga

Header
Subject
Body
Footer