Malaga in het kort

Te zien en te doen aan de Costa del Sol

Malaga

2011-01-21Ronda is een mooi en historisch dorp dat in de bergen ligt. Dit is een klassieke plaats voor uitstapjes en er wordt gezegd dat dit het thuisdorp van de stierengevechten is. Al in 1785 werd in Ronda een arena voor stierengevechten geopend.

Granada. De laatste Moorse stad in Spanje met bekende locaties als de oude wijk en Alhambra.

Antequera. Een voorhistorische stad, 45 kilometer ten noorden van Malaga, is altijd een religieus centrum geweest, en u vindt er veel kloosters en kerken.

Gibraltar. Onthoud dat u uw paspoort meeneemt als u Gibraltar, dat bij Groot-Brittannië hoort, wilt bezoeken. Dit is een historisch interessant vrijhandelsgebied, maar tijdens het hoogseizoen staan hier extreem lange files bij de grenscontrole. Als u bij de gigantische rots omhoog rijdt, ziet u de bergapen. U ziet ze hier beter dan op een safari, maar houd uw autoramen gesloten.

Axarquia. Gebied met mooie, witte huizen en uitzichten. De witte dorpen zijn kenmerkend voor Andalusië.

Mijas. Een eindje in de bergen, ongeveer tien kilometer ten noorden van Fuengirola. Ga hier op een middag naar toe, wanneer de bussen met toeristen naar de hotels aan zee zijn gereden. Slenter rond, eet en geniet van de grote Middellandse Zee ver beneden u.

Cuevas de Nerja of in het Nederlands, de grotten van Nerja. Doet denken aan een grote kathedraal. Hier heeft men grottekeningen gevonden die waarschijnlijk meer dan 20.000 jaar oud zijn. Tevens vindt u hier de grootste stalactiet ter wereld, 63 meter hoog, die als een gigantische pilaar is bevroren in zijn beweging. In de grotten worden zo nu en dan concerten gegeven. Een grootse belevenis.

Kaart van Malaga

Header
Subject
Body
Footer