Geneve in het kort

Genève - horlogemakers, juweliers en een mondiaal zakencentrum

Geneve

Genève ligt aan beide oevers van de rivier de Rhône, in het Franssprekende zuidwestelijk gedeelte van Zwitserland. Ondanks het feit dat de stad klein is en niet zoveel inwoners telt, is het een mondiaal zakencentrum en de zetel van een groot aantal internationale organisaties. Dit houdt in dat ongeveer 70 % van de bezoekers zakenlui zijn. Dit betekent echter niet dat de stad krioelt van ernstige kijkende mensen in (mantel)pakken. Integendeel, Genève is een levendige, spannende stad met inwoners die zich graag vermaken.

Het spannende, zorgeloze stadsdeel Carouge bewijst dit ruimschoots. In de straten met bomen, middellandse zeemuizen en de duidelijke 18e eeuws architectuur worden de terrassen bevolkt door kunstenaars en designenthousiasten. Hier wordt wijn gedronken en tot diep in de nacht gepraat. In Carouge liggen ook heel veel kleine winkeltjes en kunstgalerieën die hun stempel drukken op de buurt. Carouge is anders en vormt een contrast met de rest van Genève.

Een ander levendige stadsdeel dat de moeite van een bezoek waard is, is Les Pâquis. Hier krioelt het van restaurants en is het stadsleven luid en lawaaierig. De machtigste bezienswaardigheid is de St-Pieter kathedraal in de bergen bij de oude stad en de musea die er vlakbij liggen. Het belangrijkste symbool van Genève is echter de grote fontein Jet d'Eau bij de Place des Nations, een kilometer van de stadskern. Hier liggen het internationale Rode Kruis, het Europese hoofdkwartier van de VN en Eurovision.

Iets anders dat typisch is voor Genève zijn alle horlogemakers die er zijn, evenals het jaarlijks autosalon dat elk jaar niet minder dan 700 000 bezoekers trekt. Bovendien wordt hier een uitstekende wijn geproduceerd die bijna nooit de stadsgrens overschrijft, omdat de inwoners van Genève hem hoofdzakelijk zelf opdrinken.

 

Kaart van Geneve

Header
Subject
Body
Footer