Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Geneve in het kort

Zien en doen in Genève

Geneve

De St-Pieter kathedraal ligt in de oude stad en is een spannend bouwwerk. In 1160 werd al met de bouw begonnen, maar de afgelopen werd er verder aan gebouwd en uiteindelijk was de architectuur van de kathedraal een mengeling van tijdperken en stijlen. Helemaal links in de kathedraal kan men een trap beklimmen om een prachtig uitzicht over de stad te krijgen. Hier vindt u ook de stoel die van Jean Calvin geweest zou zijn. In de buurt van de kathedraal liggen twee erg goede musea die een bezoek zeker waard zijn. Collections Baur met Oost-Aziatische kunst en keramiek en het Kunsthistorisch Museum.

Place des Nations. Het grote plein waar het hoofdkwartier van heel wat internationale organisaties gevestigd is. De meeste kantoorgebouwen zijn helaas gesloten voor bezoekers, maar het Europese hoofdkwartier van de VN is open voor het publiek. Dit is het paradijs voor wie geïnteresseerd in politiek en staatswetenschap. U kunt een geleid bezoek van een uur in één van de vijftien officiële talen van de VN volgen. Place des Nations ligt circa 1 kilometer ten noorden van het treinstation.

Les Pâquis is een stadsdeel ten oosten van de Rue du Mont-Blanc. De multiculturele omgeving biedt nagenoeg alles, van Spaanse tapasrestaurants tot Filippijnse cafés. Een erg levendige wijk die rustiger wordt naarmate men meer noordwaarts trekt.

De fontein Jet d'Eau. De superfontein spruit 500 liter water 140 meter recht de hemel in met een snelheid van 200 km per uur. Jet d'Eau is het belangrijkste symbool van Genève en u kunt ze bekijken ten zuiden van de Rive Gauche

Treintrip naar Lausanne. Het levendige, mooie Lausanne ligt slechts 35-50 minuten per trein van Genève. Er wordt beweerd dat Lausanne Zwitserlands antwoord op San Francisco is. Dankzij de prestigieuze universiteit is er een rijk studentenleven. Verder zijn er kleine pittoreske wijken, mooie promenades en ´s lands beste uitgaansleven, Zürich niet meegerekend..

Grand Théâtre, Place Neuve. Doordacht programma klassieke muziek en opera.
Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Geneve

Header
Subject
Body
Footer