Geneve in het kort

Winkelen in Genève

Geneve

Sieraden. Genève wordt soms de thuisstad van de juwelen genoemd. Hier vindt iedereen iets van zijn gading, ongeacht zijn of haar smaak en budget. De duurste sieraden vindt u in de elegante Rue du Rhône, zoals het dure en traditionele merk Gubelin met eigen halsbanden, horloges en losse stenen. Alleen voor wie niet naar het prijskaartje hoeft te kijken.

Als u niet zoveel geld wilt besteden aan sieraden, kunt u naar Orfeo by Christ, dichtbij Manor gaan. Als u de voorkeur geeft aan modernere sieraden, vindt u in dit in het trendy stadsdeel Carouge. Hier worden de sieraden ontworpen door regionale designers.

Klokken. Zwitserland staat alom bekend om zijn horlogeproductie en zijn vele horlogemakers. Hier worden merken zoals Tissot, Omega, Swatch, Rolex en Piaget gemaakt. De allerduurste horloges zijn te vinden op de Place Bel Air. De Bucherer-winkels zijn gespecialiseerd in Rolex. Als u een horloge tegen een redelijkere prijs wilt, moet u naar het merk Espace Temps vragen. Helaas zijn de Zwitserse horloges niet goedkoper in Zwitserland, soms zijn ze zelfs duurder dan in uw eigen land.

Du Rhône Chocolatier, 3 Rue de la Confédération. Luxueuze chocoladewinkel die gerund wordt door Madame Liliane Fumex. Hier is het personeel altijd bereid om u goede raad te geven over uw chocoladeaankopen.

Rommelmarkt in Plain de Plainpalais Hier wordt elke woensdag en zaterdag van 08:00 tot 18:00 u een grote rommelmarkt gehouden.

La Cité des Vins, 3 Rue de Coutance. Voor wijnenthousiasten! In deze reuzegrote ruimte vindt u achthonderd Zwitserse wijnsoorten, de meesten uit Genève. Alles van brandewijn tot luxueuze kwaliteitswijnen. Hier kunt u zowel proeven als een cursus volgen. Reserveer op: 022-732 22 22.

Kaart van Geneve

Header
Subject
Body
Footer