Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Bagage-informatie – Air France


Alles wat je moet weten over bagage als je met Air France vliegt

Bagageregels verschillen per luchtvaartmaatschappij. Daarom hebben we samengevat wat er van toepassing is als je met Air France vliegt. Hier vind je de maten, gewichten en regels voor zowel ruimbagage als handbagage. Om te weten wat geldt voor jouw boeking, raden we je altijd aan om direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Hoe groot mogen koffers zijn?

Handbagage

Je handbagage mag niet groter zijn dan 55 x 35 x 25 cm. Om daar zeker van te zijn, raden we je aan om je koffer op te meten voordat je naar de luchthaven vertrekt. Er zijn tevens speciale bakken beschikbaar bij het inchecken waarmee je kunt testen of je handbagage voldoet aan de vereisten.

Kleine tas

Je kan tevens een kleinere tas meenemen aan boord. Deze mag niet groter zijn dan 40 x 30 x 15 cm. Dit kan bijvoorbeeld een handtas, aktetas of kleine laptop- of cameratas zijn.

Ruimbagage

Je ruimbagage mag niet groter zijn dan 158 cm in totaal. Tel de lengte, breedte en diepte bij elkaar op om te zien of de koffer hieraan voldoet. Als je bagage groter is, dan moet je mogelijk een vergoeding betalen op het vliegveld. Wees dus zorgvuldig als je je koffer opmeet.

Hoeveel koffers mag ik meenemen?

Dit is afhankelijk van je boekingsklasse. Over het algemeen mag je één of twee stuks handbagage meenemen en een kleine tas. Hoeveel stuks ruimbagage je mee mag nemen, staat op je ticket. Natuurlijk kun je tegen een meerprijs meer koffers meenemen.

Hoe zwaar mogen mijn koffers zijn?

Dat is afhankelijk van je prijsklasse. Vaak mag handbagage niet zwaarder zijn dan 12 kg. Als je in een lagere prijsklasse reist, dan mag je ruimbagage niet zwaarder zijn dan 23 kg en als je in een hogere prijsklasse reist, dan kan dit oplopen tot 32 kg.

Wat mag ik meenemen en wat is verboden?

Handbagage

Als je vloeistoffen mee wilt nemen, dan moeten deze voldoen aan de volgende regels:

  • Je moet al je flesjes en/of potjes in één doorzichtig plastic zakje stoppen.
  • Dit plastic zakje mag maximaal 1 liter bevatten en heeft een afmeting van 20 x 20 cm.
  • De flesjes en/of potjes mogen niet meer dan 100 ml bevatten.
  • Je mag maximaal één plastic zakje met flesjes per persoon meenemen.

Je mag ook geen scherpe voorwerpen, wapens of flesjes water van meer dan 100 ml meenemen in je handbagage.

Ruimbagage

Je mag geen e-sigaretten of duiklampen meenemen.

Zowel handbagage als ruimbagage

Je mag niet meenemen: lucifers, aanstekers, ontvlambare vloeistoffen, inktcartridges, segways, elektronische eenwielers, elektrische voertuigen, vuurwerk, rotjes, sterretjes, speelgoedpistolen, traangas, kooktoestellen op gas, gasflessen, verf, lak, giftige/radioactieve stoffen, chemische producten, enz. Bekijk de volledige lijst op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Overig

De telefoon Samsung Galaxy Note 7 is verboden. Ongeacht of je deze in je zak, handbagage of ruimbagage vervoert.

Je boeking

Om precies te weten welke regels van kracht zijn voor jouw boeking, raden we aan om contact met ons op te nemen of om meer te lezen op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Geweldige hoteldeals alleen voor u
Header
Subject
Body
Footer