Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Informatie over bagage - easyJet


Alle bagage-informatie die je nodig hebt als je met easyJet vliegt.

De bagageregels verschillen per luchtvaartmaatschappij. Daarom hebben we een samenvatting gemaakt over wat je moet weten als je met easyJet vliegt, dat wil zeggen: maten, gewicht en regels voor zowel ruimbagage als handbagage. We willen echter benadrukken dit algemene regels zijn. Om te weten wat geldt voor jouw boeking, raden we je altijd aan om direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Hoe groot mag mijn koffer zijn?

Handbagage

Je handbagage mag niet groter zijn dan 56 x 45 x 25 cm. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, meet dan je koffer thuis op. Anders zijn er vaak speciale bakken beschikbaar bij het inchecken, waarmee je je handbagage kunt opmeten. Kleine tas

Je kan tevens een kleinere tas meenemen aan boord als je reist met een easyJet Plus-kaart, als je reist met het Flexi-tarief, en als je een zitplaats vooraan in het vliegtuig hebt of extra beenruimte. Je tas moet onder de stoel voor je passen, zoals bijvoorbeeld een handtas, een aktetas of een laptop.

Ruimbagage

Bagage die je incheckt mag niet groter zijn dan 275 cm in totaal. Tel de breedte, lengte en diepte bij elkaar op om te zien hoe groot je koffer is. Als je koffer 275 cm of groter is, dan moet je mogelijk een vergoeding betalen op het vliegveld. Meet daarom altijd je koffer op voordat je vertrekt.

Accessoires

Je mag tevens kleine dingen meenemen in het vliegtuig. Een jas, loopstok, krukken en tasjes met duty free-spullen die je op het vliegveld hebt gekocht, zijn voorbeelden van kleine accessoires.

Hoeveel koffers mag ik meenemen?

Als je reist met het Flexi-tarief of als je een zitplaats vooraan in het vliegtuig of met extra beenruimte hebt gereserveerd, mag je één stuk handbagage plus een kleine tas meenemen. De kleine tas moet onder de stoel voor je passen. Daarnaast kan elke passagier tegen betaling tot drie koffers inchecken.

Hoeveel mag elke koffer wegen?

Voor handbagage geldt geen maximaal gewicht. De enige regel is dat je de tas op moet kunnen tillen en in de bagageruimte boven je moet kunnen plaatsen. Ingecheckte koffers mogen maximaal 20 kg per stuk wegen, voor extra kilo's betaal je een vergoeding voor elke 3 kg. Het maximale gewicht voor ruimbagage is 32 kg. Als je koffer zwaarder is, dan mag deze niet meegenomen worden in het vliegtuig.

Wat mag ik wel of niet meenemen aan boord?

Vloeistoffen

Je mag alleen vloeistoffen, spuitbussen of gels meenemen in flesjes of potjes van maximaal 100 ml als je de veiligheidscontrole passeert. Alle vloeistoffen moeten verzameld zijn in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje van 20 x 20 cm met een maximale capaciteit van 1 liter. Als je meer vloeistoffen nodig hebt, dan kun je deze kopen nadat je de veiligheidscontrole gepasseerd bent.

Eten, drinken en sigaretten

Over het algemeen mag je eten en drinken meenemen aan boord als je deze gekocht hebt nadat je de veiligheidscontrole gepasseerd bent. Let in het algemeen op het feit dat:

  • Alcoholische dranken moeten ongeopend zijn en mogen niet aan boord opgedronken worden.
  • Max. 100 ml vloeibaar voedsel.
  • Warme dranken moeten afgesloten kunnen worden.
  • Sigaretten en aanstekers mogen meegenomen worden aan boord maar mogen niet gebruikt worden.

Verboden voorwerpen

Met uitzondering van geleidehonden mogen er nooit dieren meegenomen worden aan boord. Je mag ook niet meenemen: lucifers, springstoffen, ontvlambare vloeistoffen, inktpatronen, pacemakers, elektronische eenwielers, elektrische voertuigen, vuurwerk, rotjes, sterretjes, speelgoedpistolen, traangas, veldkeukens, gasflessen, zuurstofflessen, vloeibaar zuurstof, verf, lak, giftige/radioactieve stoffen, chemische producten, enz.

Voor een volledige lijst met verboden middelen verwijzen we je naar de website van de luchtvaartmaatschappij.

Geweldige hoteldeals alleen voor u
Header
Subject
Body
Footer