Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Kopenhagen in het kort

Kopenhagen - Scandinavië´s modernste metropool

Kopenhagen

Ooit was Kopenhagen een slaperige, middelgrote stad. Vandaag is de stad wereldwijd bekend om zijn design, architectuur, uitgaansleven en shopping van wereldklasse. Een moderne metropool in het verre noorden. Het nieuwe Kopenhagen vindt u in de eerste plaats in de wijken Christianshavn, Vesterbro en Nörrebro, maar het oude, typische Deense is natuurlijk niet verdwenen.

Geen enkele stad wordt zo sterk geassocieerd met bier als Kopenhagen. In de zomer verdringen op bier beluste mensen elkaar tussen boten en kleurrijke gevels om een plaats te bemachtigen op een terrasje. Het is extra lekker genieten van een biertje van één van alle Deense brouwerijen buiten de stad. Tijdens een bezoek aan de stad moet u zeker de klassieke Deense delicatessen smörrebrød of "rödpölse" (rode worstjes) proeven.. Kopenhagen is echter meer dan bier en worst, het heeft ook een fantastische architectuur te bieden die u het best te voet kunt ontdekken, langzaam wandelend door de stad. De inwoners van Kopenhagen hebben het merendeel van de mooie paleizen, parken, gevels en boulevards in de stad te danken aan de Deense koningen Kristiaan IV en Fredrik V.

In het midden van de stad ligt Tivoli, het attractiepark dat niet alleen erg populair is bij de toeristen, maar ook bij de Denen zelf. In de buurt van Tivoli ligt "huvudbangården", het centraal station, dat voor de meeste toeristen de toegang tot Kopenhagen vormt.


Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Kopenhagen

Header
Subject
Body
Footer