Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Kopenhagen in het kort

Stadsdelen en wijken in Kopenhagen

Kopenhagen

Tivoli en Rådhuspladsen zijn grote toeristische attracties in Kopenhagen. Als u in het centraal station uit de trein stapt, is één van de eerste dingen die u ziet het attractiepark Tivoli. Een bezoek aan Tivoli is een echte Deense ervaring. Hier kunt u genieten van een koud biertje en lekker eten in één van de vele restaurants, terwijl de kinderen op de draaimolen zitten. Ten zuidoosten van Tivoli ligt het museum Ny Carlsberg Glyptotek. De hele wijk is een toeristische magneet met als centraal punt Rådhuspladsen. Veelhotels liggen in de buurt van het centraal station en Rådhuspladsen, wat erg handig is voor toeristen. Rådhuspladsen is bovendien het beginpunt van Strøget, de grootste winkelstraat van Kopenhagen, die eindigt op Kongens Nytorv, een architectonisch gezien erg mooi plein.

Strøget , De grootste winkelstraat van Kopenhagen heeft zijn middeleeuwse charme behouden en in tegenstelling tot Oxford Street in Londen of de Champs-Elysées in Parijs, is Strøget verkeersvrij, wat betekent dat het tempo veel rustiger is en het aangenamer winkelen is. In Strøget liggen souvenirwinkels en warenhuizen, cafés en restaurants. Verder zijn er een aantal interessante dwarsstraten, o.a. Kronprinsensgade, waar de ene modewinkel naast de andere ligt. In de wijk liggen ook de toren Rundetårn en het trendy Nansensgade.

Nyhavn is een Deens instituut geworden. Populair, druk en kleurrijk in de noordoosthoek van Kongens Nytorv. Nyhavn is een plaats in Nederlandse grachtenstijl. De grachten werden in 1671-73 gegraven door soldaten en zorgden ervoor dat handelsschepen Kongens Nytorv konden bereiken. Vandaag liggen overal bars en cafés aan de waterkant en probeert iedereen hier op een warme zomeravond een plaatsje te bemachtigen. In de winter wordt er een ijsbaan gemaakt tot grote vreugde van iedereen die van schaatsen houdt. Op het plein ligt Det Kongelige Teater.

Rosenborg, slotsholmen en christianhavn vormen het hart van Kopenhagen en het historisch centrum van de stad. Het was hier dat bijna duizend jaar geleden Kopenhagen ontstond. Slottsholmen is een eiland, iets wat wel eens uit het oog verloren wordt omdat er een negen bruggen en een smalle gracht zijn. Op Slottsholmen ligt Christianborg Slot, Folketinget, Det Kongelige Bibliotek en Thorvaldsens Museum. Boven Slottsholmen ligt het renaissancepaleis Rosenborg Slot, dat omgeven is door bezienswaardigheden zoals
Statens Museum For Kunst en Botanisk Have. Christianshavn aan de andere kant van het water is een rustige en stille plek. Hier liggen zowel pittoreske gebouwen als pastelkleurige gevels en de grootste toeristische trekpleister was de vrijstad Christiania die nu niet langer mag bestaan.

Fredriksstaden. Ten noorden van Nyhavn heeft u plotseling het gevoel dat u in Parijs bent. De architectuur verandert namelijk dramatisch en het lijkt alsof u zich op de brede boulevards van Parijs bevindt. Fredrikstaden is het werk van Fredrik V en werd opgericht in de 18e eeuw met de bedoeling luxueuze paleizen en woningen voor de adel en de nouveau riche te bouwen. Hier kunt u prachtige architectuur bewonderen. De pompeuze markeren kerk Fredriksskirke en het slot Amalienborg Slot, waar de koningin woont, maken duidelijk dat dit de chicste buurt van Kopenhagen is. Ook het wereldberoemde standbeeld Den Lille Havfrue, de Kleine Zeemeermin, staat hier. U vindt het achter het kasteel, maar het is erg klein en moeilijk te vinden.

Vesterbro en Fredriksberg zijn twee stadsdelen die elkaars tegenpolen zijn. Vesterbro is lang een wijk geweest waar de ene goedkope bar naast de andere lag, terwijl Fredriksberg een exclusieve woonwijk is. De afgelopen jaren werd Vesterbro echter opgeknapt en vandaag zijn hier heel wat kleine winkeltjes en trendy bars.

Nørrebro is net zoals Vesterbro een trendy, hippe wijk zonder een snobistische indruk te geven. In plaats daarvan heerst hier een ontspannen en gezellige sfeer. U bereikt Nørrebro via de drie kunstmatige meren Sankt Jørgens Sø, Peblinge Sø en Sortedams Sø.
Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Kopenhagen

Header
Subject
Body
Footer