Kopenhagen in het kort

Restaurants in Kopenhagen

Kopenhagen

In Kopenhagen zijn zowat alle kookkunsten vertegenwoordigd, exclusief en eenvoudig, gastronomisch en gezond, duur en goedkoop. U vindt er zowel het klassieke broodje kaas met een zure bom en mayonaise als het Deense smörrebrød en rödpölse (rode worst). Falafel is het lekkerste eten na een avondje uit en het Deense bier stroomt er in invloed.

Kopenhagen telt een groot aantal luxueuze restaurants van de hoogste kwaliteit. Verder zijn er heel wat restaurants met invloeden uit de Franse en Italiaanse keuken. Niet minder dan zes restaurants hebben minstens één Michelinster.

Café Sorgenfri, Brolæggerstræde 8. Bruin, gezellig en zo Deens als maar kan. Dit is één van de oudste restaurants van Kopenhagen. Prijsniveau: Gemiddeld.

Noma, Strandgade 93, www.noma.dk . Bekroond restaurant in een oud magazijn aan het water in Christianshavn. Crossover met het accent op Scandinavische ingrediënten, bijvoorbeeld muskusos. Een ervaring! Prijsniveau: Duur.

Kobenhavner Caféen, Badstuestræde 10. Deens eten en een uitbundige sfeer. De literflessen sterke drank staan er op tafel. Hier is het niet ongebruikelijk dat iemand achter de piano gaat zitten en Deense schlagers begint te zingen. Prijsniveau: Gemiddeld.

Spiseloppen, Bådmandsstræde 43, In de buitenwijk aan de rand van Christiania, www.spiseloppen.dk. Grote eetzaal met houten vloer en grote tafels met een zeer persoonlijke service. Prijsniveau: Gemiddeld.

Nörrebro Bryghus, Ryesgade 3, www.noerrebrobryghus.dk. Gerechten met gemengde invloeden uit o.a. Italië, Frankrijk en Denemarken. Ligt in een oude fabrieksruimte die nu een brouwerij en restaurant is. Het restaurant is geopend voor de lunch, de brunch en het diner. Prijsniveau: Gemiddeld.

Sticks´n´Sushi, Istedgade 62, www.sushi.dk. Sushiketen van hoge kwaliteit op een aantal plaatsen in de stad. Eén van de populairste restaurants van Vesterbro. Reserveren is niet mogelijk.

Kaart van Kopenhagen

Header
Subject
Body
Footer