Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Kopenhagen in het kort

Zien en doen in Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen is een stad die haar bezoekers alles te bieden heeft wat ze zich kunnen wensen. Hier liggen historische gebouwen, een fantastische architectuur, wereldberoemde kunst, mooie parken en een leuke mix van mensen. Bovendien is Kopenhagen een grote designmetropool.

ddc, dansk design center, heeft tot doel het designbewustzijn van het publiek te verhogen en Deens design en designers te promoten. Hier worden de grote designers uit de jaren 1900 zoals Georg Jensens, Arne Jacobsen en Poul Henningsen, getoond.


Rosenborg slot is een mooi renaissanceslot dat in het begin van de 17e eeuw gebouwd werd door koning Christiaan IV . Naast het slot ligt ook een fantastisch park, Kongens Have, dat op zonnige dagen één van de populairste ontmoetingsplaatsen van Kopenhagen is. 24 kamers van het slot zijn geopend voor bezoekers. Het slot verbergt bovendien schatten van onschatbare waarde. In de kelder worden de kroonjuwelen bewaard. Øster Voldgade 4A, www.rosenborg-slot.dk. Dagelijks geopend van 10-17 u. Entree 65 Deense kronen voor volwassenen. Tot 18 jaar gratis.

Amalienborg slot
Hier woont de Deense koninklijke familie sinds 1794. Amalienborg is een spannend historisch gebouw en het mooiste voorbeeld van rococoarchitectuur in heel Denemarken. Het slot bestaat uit 4 verschillende paleizen die er aan de buitenkant hetzelfde uitzien maar die van binnen totaal verschillend zijn. Het museum van Amalienborg vindt u in het paleis van Christiaan VIII. Het museum is een voortzetting van de koninklijke verzamelingen op Rosenborg Slot en als bezoeker kunt u een kijkje nemen in verschillende kamers die aan de koninklijke familie Glücksborg toebehoord hebben. Geheel volgens de traditie wordt elk dag om 12 uur de wacht afgelost voor het slot. Als koningin Margrethe thuis is, wordt de vlag gehesen. www.ses.dk. Dagelijks geopend van 10-16 u. Toegang 40 Deense kronen.

Zoologiske have werd geopend in 1859 en is één van de oudste dierentuinen ter wereld. Hier zitten apen, olifanten, ijsberen, krokodillen een heleboel andere dieren. Roskildevej 32, www.zoo.dk. In de zomer dagelijks geopend van 9-22 u. Toegang volwassenen 100 Deense kronen, kinderen 60 Deense kronen.

Tivoli, een vrij klein, maar erg kleurrijk amusementspark. De attracties zijn niet zo indrukwekkend als in sommige andere Europese amusementsparken, maar er heerst een geweldige sfeer. Hou er rekening mee dat het eten duur is.
Vesterbrogade 3

Louisiana, is één ´s werelds beste musea op het gebied van moderne kunst. Er zijn altijd goede tentoonstellingen, maar ook het museum zelf is een bezoek meer dan waard. De architectuur van het museum, de nabijheid van de zee en de beukenbossen bieden een geweldige ervaring. Louisiana ligt circa 40 km ten noorden van Kopenhagen, maar het is gemakkelijk bereikbaar per trein. Gammel Strandvej 13, Humlebæk, www.louisiana.dk.

Nyhavn is het meest voorkomende motief op ansichtkaarten van Kopenhagen. U mag de stad niet verlaten zonder een bezoek gebracht te hebben aan de kleine haven met vissersboten, restaurants, kleurrijke gevels en een aangename mix van Denen en toeristen.

Karen Blixen Museet. Het huis waar de legendarische en getalenteerde schrijfster, Karen Blixen, in haar jeugd en haar laatste levensjaren woonde. Rungsted Strandvej 111, Rungsted, www.karen-blixen.dk

Kungliga Biblioteket/Den svarta diamanten. Een architectonisch meesterwerk die de koosnaam "De zwarte diamant" heeft gekregen. De bibliotheek bevat de grootste boekverzameling van Noord-Europa en een fotomuseum. Søren Kierkegaards Plads 1.

De Carlsbergbrouwerijen, een paradijs voor bierliefhebber. Een rondleiding in een bierculturele omgeving met proeven. Valby Langgade 1.

De toeristische informatie ligt centraal in het midden van Rådhusplatsen. Tel.: 337 306 20.

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Kopenhagen

Header
Subject
Body
Footer