Londen in het kort

Te zien en te doen in Londen

Londen

Beatles Magical Mystery Tour, www.beatlesinlondon.com. Dit is een rondrit voor diegenen die van de muziek van the Beatles houden. Start bij het Dominion Theatre, Tottenham Court Road. Een tour die twee en een half uur duurt naar o.a. de studio op Abbey Road en het dak waar ze het beroemde "Let it be"-concert hebben gespeeld.

Tate Modern, Bankside, www.tate.org.uk/modern. Tate biedt een enorm aanbod van internationale moderne kunst. De meeste tentoonstellingen zijn gratis, maar als u wilt kun u een gift doen.

Hyde Park, het grootste park in Centraal Londen. Tegenwoordig worden er in het park onder andere concerten gehouden.

Buckingham Palace werd in 1703 voltooid. Koningin Victoria hield niet van Buckingham Palace en noemde het een schande voor de hele natie. Bepaalde delen zijn van augustus tot september geopend, wanneer de koninklijke familie op Windsor woont. De aflossing van de wacht is om 11.30 uur (op de meeste dagen) en zeer de moeite waard om te bezichtigen.

Houses of Parliament, Parliament Square. Een fantastisch Victoriaans gebouw dat tot aan het uurwerk van de Big Ben zelfvertrouwen uitademt.

Een wandeling bij South Bank of the Thames. Begin bij het London Eye, tegenover de Big Ben vanwaaraf u uitzicht hebt over heel Londen. De wandeling biedt een goede indruk van Londen en neemt u mee via de Royal Festival Hall, het Museum of Moving Image en Waterloo Bridge naar de Tower Bridge.

St. Paul's Cathedral - De volledige geschiedenis van Londen verzameld. Tegenwoordig is de kathedraal een nationaal monument. Om bij de Golden Gallery te komen, moet u 530 treden omhoog. Loop een rondje rond de koepel en u krijgt er gratis grote delen van Londen bij. De weg naar boven gaat via Whispering Gallery. Als u iets fluistert, kunnen mensen aan de andere van de koepel u uitstekend horen. Nog meer sterrenglans op de avond; belicht door de maan wordt de kathedraal magisch. Neem de metro naar St. Paul's.

Kaart van Londen

Header
Subject
Body
Footer