Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Londen in het kort

Stadswijken en gebieden in Londen

Londen

De Theems en de bruggen. De rivier de Theems loopt door Londen en over de rivier liggen een aantal beroemde bruggen. Tussen Lambeth Bridge en Tower Bridge vindt u het Londen van de ansichtskaart. Hier vindt u bruggen, musea en kunstgalerieën. Westminster Bridge vindt u bij Big Ben en de Houses of Parliament. Stroomopwaarts volgen Waterloo Bridge en South Bank Centre met de Royal Festival Hall. Tussen Blackfriars Bridge en London Bridge vindt u Bankside met het Shakespeare-theater The Globe. Tower Bridge en de Tower staan meer dan welke bouwwerken dan ook voor Londen.

Trafalgar Square is het middelpunt van Londen. Vanaf deze locatie worden alle afstanden berekend. Een klassieke plek om nieuwjaar te vieren. Hier vindt u het beroemde beeld van Lord Nelson, en veel duiven.

Westminster ligt tussen Trafalgar Square en de Theems. Deze plaats vertegenwoordigt duizend jaar koninklijke en kerkelijke macht. Hier vindt u Buckingham Palace met de wisseling van de wacht, de Houses of Parliament, de Big Ben en Westminster Abbey. Dit is een van de plaatsen waar veel toeristen komen.

Mayfair, winkelgebied met beroemde kleermakerijen, hooghartigheid en pretentieuze prullaria. De belangrijkste winkelstraten zijn Oxford Street, Regent Street en Piccadilly.

Oxford Street - Klassieke winkelstraat met rode dubbeldekkers en ratelende kassa's. Vanaf Holborn loopt de straat naar het westen, naar Marble Arch, dat tot 1783 de plaats was voor de Tyburn Tree en openbare terechtstellingen.

Leicester Square is een drukke, beetje onoverzichtelijke kruising die onmogelijk te ontwijken lijkt. U vindt Leicester Square tussen Buckingham en Oxford Street.

Piccadilly Circus. Kruising en toeristengebied. Hier vindt u neonreclame, luidruchtig verkeer en toeristen.

Soho was vroeger de ergste achterbuurt van Groot-Brittannië, een broedplaats voor zonde en rock. Het gebied heeft een make-over gekregen. Hier vindt u veel platenzaken en Wardour Street met de club the Marquee. Daarnaast zijn hier veel cafés, restaurants en clubs.


Chelsea, het gebied rond Kings Road. Hier is de punk geboren en gestorven. De Sex Pistols zijn slechts een herinnering, modeboetieken zijn vervangen door Starbucks. Alles is tegenwoordig "hoge middenstand".

Greenwich - Gezellig en hartelijk. Wandel rond tussen boetiekjes en over de markten, geniet van de architectuur, ga naar het Royal Observatory, bezoek het museum en leer meer over de Greenwichtijd.

Hyde Park - Grote stroken groen, kunstmatige meren en echte paleizen (Kensington). Voetbal, frisbee en picknick, maar ook Speakers' Corner. Een perfecte plek wanneer u de drukte van de stad even wilt vermijden.
Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Londen

Header
Subject
Body
Footer