Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

New York in het kort

New York - de stad onder de steden

New York

The Big Apple is een heerlijke smeltkroes. Een verzameling van huidskleuren, culturen, geuren en stijlen uit de hele wereld. New York behoort toe aan iedereen die zich hier thuis voelt. Mensen uit de hele wereld zijn hierheen gekomen om hun dromen te verwezenlijken. De immigratie heeft hele stadsdelen, zoals Little Italy en Chinatown, beïnvloed. New York is de stad onder de steden, een stad zonder grenzen, waar de wolkenkrabbers naar de hemel reiken en het water ontmoeten. Neon en knipperende lampen lichten de straten, die nooit slapen, op. Hier is voor iedereen iets te vinden, of je nu muziek, musea of winkels zoekt. Harde punk en klassieke opera. Effectenmakelaars en de jetset. Het waren de jazzmuzikanten die New York in de jaren twintig van de 20e eeuw tot The Big Apple doopten, omdat bekendheid in de stad de grootste vrucht was die je tijdens je carrière kon oogsten. Deze bewering lijkt nu nog net zo actueel als toen.

Bij de monding van de Hudson River waakt het Vrijheidsbeeld rustig over de stad en verwelkomt iedereen die in de stad aankomt.

New York City bestaat uit de vijf stadsdelen Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Queens en de Bronx.  Hier wonen meer dan 8 miljoen mensen. De meeste toeristen komen in Manhattan terecht, waar het merendeel van alle bezienswaardigheden te vinden is. Het eiland Manhattan is meer dan twintig kilometer lang en bijna vier kilometer breed.

Te voet leer je Manhattan het beste kennen; wandelend van stadsdeel naar stadsdeel. Geen enkel gebied is gelijk, Greenwich Village met lage huizen en bloembakken onder de ramen, Chelsea met veel galerieën, het hippe Soho of Upper East Side met luxe woningen en sjieke winkels. Mocht u tegen alle verwachtingen in moe worden van het stadsleven dan is de natuur om de hoek, in de vorm van Central Park - de longen van de stad.


Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van New York

Header
Subject
Body
Footer