Stadsdelen en gebieden in New York

New York

Manhattan is de omgeving die het meest met New York wordt geassocieerd. Hier slaat het hart van de stad het snelst, reiken wolkenkrabbers naar de hemel, rijden de gele taxi's in groten getale door de brede straten en zijn de interessantste bezienswaardigheden te vinden. Het eiland Manhattan is meer dan twintig kilometer lang en bijna vier kilometer breed.

Lager Manhattan dat tussen 14th Street en het zuidelijkste punt van het eiland ligt, wordt Downtown genoemd. Hier vindt u Wall Street en de beurs. Hier vindt u geld en macht, maar ook het eigenzinnige East Village, het charmante Greenwich Village, Chinatown, Little Italy, Soho en Lower East Side.

Midtown is het Manhattan vanaf 14th Street tot 59th Street. Hier verheft het Empire State Building zich boven de wirwar aan wolkenkrabbers. Hier zijn warenhuizen en winkels, het Rockefeller Center en Carnegie Hall. Tevens vindt u hier enkele van de meest bekende fenomenen van New York, zoals Times Square, Chelsea en Broadway.

Uptown is het Manhattan ten noorden van 59th Street, waar de tegenstellingen groot zijn: wolkenkrabbers en groengebieden, arme en rijke mensen. Hier vindt u het vervallen Harlem, de groene rust van Central Park, de schitterende etalages van Madison Avenue, het sjieke Upper East Side en zijn tegenpool, Upper West Side.

Brooklyn ligt aan de andere kant van het water. Hiervandaan hebt u het beste uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan. Ga over de Brooklyn Bridge en u bent in het meest dichtbevolkte district van New York. Hier wonen meer dan 2,4 miljoen mensen met ongeveer 100 nationaliteiten. Brooklyn verandert de wereld, hier vindt u de Russische en Griekse cultuur, straten met kinderkopjes, Frans-Vietnamese restaurants, het aantrekkelijke Williamsburg en Coney Island met zijn 75 jaar oude houten achtbaan.

Queens is de arbeiderswijk met 2,2 miljoen inwoners. Queens is bovendien een etnische smeltkroes. Eenderde van de inwoners is buiten de Verenigde Staten geboren. De restaurants en keuken van Queens maken een volledige reis over de aarde. Het stadsdeel Astoria wordt gedomineerd door Grieken, Woodside door Ieren, Maspeth door Polen en Jackson Heights door Colombianen. Hier worden bovendien films en tv-series opgenomen. De Silvercup Studios boeken bijvoorbeeld veel succes, zoals met Sex and the City.
The Bronx is het district dat plaats biedt aan het Yankee Stadium, Caraïbisch eten, salsa en groene parken. Het grootste deel van de bevolking is hier Latijn-Amerikaans. Drie goede redenen om naar de Bronx te gaan, zijn de New York Botanical Garden, Bronx Zoo en Wave Hill, waar de hip hop is ontstaan.

Staten Island bereikt u met de veerboot vanuit lager Manhattan. Daar bevindt u zich tussen gezellige, lommerrijke villawijken. Twee bezienswaardigheden zijn een bezoek meer dan waard: het historische Richmond Town en Tottenville Beach.
Header
Subject
Body
Footer