Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Te zien en te doen in New York

New York

Times Square is de verzamelplaats voor het grootste nieuwjaarsfeest in de stad. Dit is het symbool van New York, een toeristenmagneet waar men voortdurend verbouwt en waar steeds meer grote cd- en sportwinkels worden gebouwd. Hier vindt u de sfeer van "de stad die nooit slaapt". Het gebied, inclusief 42nd Street, heeft in de laatste jaren enorme renovaties ondergaan. Voordat de theatervoorstellingen beginnen, stroomt de hele omgeving vol met mensen en auto's.

Central Park is een oase in de stad met grote grasvelden, veel bomen, een klein meer en ijsbanen in de winter. Het is leuk om op een zondag in de zomer de mensen te bestuderen en naar de rolschaatsers te kijken.

Metropolitan Museum of Art, The Met, is een gigantisch museum met drie miljoen objecten in de verzameling. Ga naar de afdeling waarin u het meest geïnteresseerd bent, omdat u nooit alles kunt bekijken.

Guggenheim Museum. Het gebouw is een spiraalvormig kunstwerk met moderne en impressionistische werken. Het museum is ontworpen door Frank Lloyd Wright.

Gospel. Mis de beleving van een goed gospelconcert in het hart van Harlem niet. Meerdere baptistenkerken hebben speciale plaatsen voor toeristen. U bent welkom om hier een kijkje te nemen.

Empire State Building. Dit was ooit het hoogste gebouw ter wereld. Nergens anders heeft u zo'n geweldig uitzicht over de metropool New York. 's Avonds is het gebouw verlicht met verschillende kleuren.

Ground zero. Hier stonden vroeger de enorme torens van het World Trade Center. Nooit zullen de beelden van de vliegtuigen die in de torens vlogen van ons netvlies verdwijnen. Blijf hier een tijdje om te herdenken en doe vervolgens als de New Yorkers: stort u weer in het leven.

Rockefeller center is een enorm complex van 19 gebouwen. In de winter kunt u hier schaatsen en de beroemde, gigantische kerstboom bewonderen. Rockefeller Center, tussen Fifth en Sixth Ave en tussen 48th en 51st.

Ellis Island is een leuk doel voor een uitstapje als u wilt weten hoe uw Amerikaanse familie naar het Amerikaanse continent kwam. Neem de boot uit Battery Park en vaar langs het Vrijheidsbeeld naar Ellis Island. Ellis Island Immigration Museum, www.ellisisland.com.

Het Vrijheidsbeeld is waarschijnlijk het bekendste symbool van New York. In 1885 werd het beeld in delen verscheept naar New York vanuit Frankrijk dat de groenkoperen dame schonk. U bereikt het Vrijheidsbeeld met de Statue of Liberty Ferry die om de 25 minuten vanuit Battery Park, in het zuiden van Manhattan, vertrekt. Kaartjes kunt u kopen bij Castle Clinton, Battery Park.

Wall Street. Waar ooit een pelsmarkt was, vindt u nu de New York Stock Exchange. De beurs is niet toegankelijk voor bezoekers, maar de chaos op straat nodigt uit tot een kijkje.

Chinatown. Niet langer het grootste Chinese woongebied in New York, maar een geweldige belevenis. Geuren, groente, levende zeekomkommers, schildpadden en kikkers. McDonalds in het Chinees en telefooncellen die aan pagodes doen denken. Mis Dim Sum Go Go niet, een goede Chinese kroeg waar u kleine gerechten kunt krijgen. 5 East Broadway bij Chatham Square.

Greenwich Village. Charmant, bohemien, muzikanten- en kunstenaarswijk met cafés, romantische restaurants en tweedehandswinkels.

De St. John the divine kathedraal is een van de grootste kathedralen ter wereld. De bouw begon in 1892 en is nog steeds niet voltooid. Hier kunt u ook naar middeleeuwse muziek luisteren. St. John the Divine, 1047 Amsterdam Ave/112th St., www.stjohndivine.org.

De Brooklyn Heights promenade. Dit is de perfecte promenade. Als u uitkijkt over het water, ziet u Manhattan, de Verrazanobrug en het Vrijheidsbeeld. U bereikt de promenade via Montague Street, Brooklyn.

Williamsburg. Een omgeving die volledig is veranderd. Van afgezaagd industriegebied tot een trendy en jeugdig kunstenaarsgebied. Helaas zijn toch veel kunstenaars verhuisd, als gevolg van de stijgende huurprijzen. Neem metrolijn L van Union Square en reis naar Bedford Ave.
Geweldige hoteldeals alleen voor u
Header
Subject
Body
Footer