Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Barcelona in het kort

Barcelona - plezier, architectuur en passie

Barcelona

Barcelona is een van de populairste cultuur- en uitgaanssteden in Europa en voor de Zweden ook een van de meest favoriete reisdoelen. Hier wordt de moderne architectuur van Gaudi vermengd met Catalaanse tradities en een druk, jong uitgaansleven. Barcelona is de stad van de tegenstellingen. Europees topvoetbal en de dreunende techno van de nachtclubs worden afgewisseld met cultuur met een hoofdletter C en kunstmusea. Barcelona is een stad voor elke stemming.

Tegenwoordig is Barcelona een ruimdenkende stad met een "gouden toekomst" en een sterke economie. De nabijheid van het strand en de zee maakt van Barcelona een zeer speciale stad. Hier kunt u winkelen en overdag musea bezoeken, en wanneer de stad 's middags een siësta houdt, doet u net als vele anderen en begeeft u zich naar het strand dat midden in de stad ligt. Hier kunt u zwemmen en zich ontspannen voordat het avond wordt en het tijd is om de restaurants, bars en nachtclubs in de stad te ontdekken. Voor diegenen die willen bijkomen van de grote stad is er Costa Dorada met kilometerslange zandstranden, ten zuiden van Barcelona.

De bekendste straat in de stad is La Rambla, een hectisch toeristengebied vol vermaak en ontspanning. Ook de paradestraat Passeig de Gracia is een bezoekje waard. Hier vindt u  een aantal door het modernisme zeer gewaardeerde gebouwen, ontworpen door onder andere de wereldberoemde architect Antoni Gaudi. Gaudi is het meest bekend om de onvoltooide, maar prachtige kathedraal La Sagrada Familia die tijdens een bezoek aan de stad zeker bekeken moet worden. In Barcelona vinden diefstallen plaats, onder andere door zakkenrollers. Op La Rambla en in het toeristengebied komt dit het vaakst voor, dus let altijd op uw camera, portemonnee en andere waardevolle bezittingen.

Barcelona is rode wijn en tapas, festivals en inspirerende kunst. Het is er kleurig, ritmisch en gepassioneerd. Welkom in Barcelona.


Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Barcelona

Header
Subject
Body
Footer