Barcelona in het kort

Restaurants in Barcelona

Barcelona

De Spaanse keuken is vol geuren en smaken en behoort tot de interessantste ter wereld. Barcelona wordt vaak geassocieerd met eten en drinken en het aanbod van restaurants is overweldigend. De Catalanen zijn trots op hun kookkunsten en hier vindt u eetgelegenheden voor alle smaken en portemonnees.

Klassiek om te eten, wanneer u Spanje bezoekt, zijn tapas. Dit zijn kleine, eetlust opwekkende hapjes die tussen de maaltijden door worden genuttigd. Tapas kunt u het beste eten in combinatie met een glas Spaanse rode wijn.

De lunch in Barcelona wordt doordeweeks tussen 14.00 en 17.00 uur geserveerd. Het diner wordt laat genuttigd, in de regel tussen 21.00 en 23.00 uur 's avonds.

Restauranttips in Barcelona

Fresco, Ronda Universidad, 29. Fris saladebuffet waar u zelf uw salade haalt en alles is inbegrepen, ook de pizza en de pasta. Kom rond een uur of één om rijen te vermijden. Prijsklasse: Gemiddeld.

Bar Ra, Plaça Gardunya. Zonnige en ontspannen new-age lunchkroeg, verborgen achter de markthal van Ramblan, La Bouqueria. Een driegangenmenu kost ca. 4,50 euro en er is een vegetarisch alternatief verkrijgbaar. Prijsklasse: Goedkoop.

Agua, Passeig Maritim de la Barceloneta, 30, tel. 93-225 12 72. Goed eten, redelijke prijzen, een vriendelijke service en bovendien is de kabbelende Middellandse Zee dichtbij. Prijsklasse: Gemiddeld.

Ciudad Colonial, Rambla de Catalunya 18. Een van de beste tapasrestaurants in de stad. Leuke bar, levendig terras. Prijsklasse: Gemiddeld.

Silenius, Àngels, 8. Ambitieuze kroeg die door veel welgestelde cultuurminnaars wordt bezocht. Prijsklasse: Duur.

Kaart van Barcelona

Header
Subject
Body
Footer