Barcelona in het kort

Stadswijken en gebieden in Barcelona

Barcelona

Barri gòtic, de oude stad van Barcelona is erg mooi. Hier vindt u kronkelige steegjes, pleinen met fonteinen, kerken en paleizen. Temidden van alles ziet u de grote kathedraal die hoog boven de daken uittroont. Hier vindt u ook veel musea, bars en leuke cafés.

La Rambla is de beroemdste straat van Barcelona en loopt van de Plaça de Catalunya door de oude stad, met uitzicht op de zee. Deze straat was oorspronkelijk een rivierbedding, maar tegenwoordig is deze door toeristen zeer druk bezochte boulevard van Barcelona een wandelpromenade. Bepaalde mensen vinden dat hij een magische sfeer heeft, anderen zijn van mening dat de straat een valstrik is om toeristen te lokken.

Raval is een gebied tussen Avda Paral-lel en La Rambla. Ravak betekent in het Arabisch "buiten de muren" en alles wat vroeger niet welkom was in Barri Gòtic belandde hier, zoals slachterijen, tegelmakers en ziekenhuizen. Tegenwoordig is Raval trendy en gezellig. Hier vindt u veel bars en interessante restaurants.

Eixample. Hier pronkt de beroemde, onvoltooide kathedraal La Sagrada Familia van Gaudi die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. U bereikt Eixample via de Plaça Catalunya en Passeig de Gràcia. Deze gerespecteerde winkelboulevard is omzoomd door de straatlantaarns van Gaudi en wordt vaak de mooiste ter wereld genoemd. De straten van Eixample volgen een strikte route en men kan hier als toerist eenvoudig zijn weg vinden. 

Barceloneta was in de 19e eeuw het gebied dat de stad de rug toekeerde en zijn aandacht op de zee richtte. Hier woonden vissers en werfarbeiders en dit karakter van de arbeidersklasse is nu nog merkbaar. Langs de strandpromenade staan palmen en er is een heerlijk zandstrand.

Villa olímpica werd voor de Olympische zomerspelen in 1992 gebouwd. Oorspronkelijk werd deze stadswijk Nova Icària genoemd, maar de naam werd veranderd net voordat de spelen begonnen. Port Olímpic wordt omzoomd door jachthavens, bars en restaurants.

Gràcia kan worden vergeleken met Södermalm in Stockholm. Hier vindt u een bescheiden bebouwing met kleine pittoreske pleinen en tegenwoordig wonen er studenten, kunstenaars en muzikanten. Het bohémienachtige karakter van Gràcia ervaar je pas echt in augustus en tijdens de Festa Major. Dan komen de feestgangers van Barcelona hierheen. De grootste aantrekkingskracht op toeristen heeft het Park Guell van Gaudi.

Kaart van Barcelona

Header
Subject
Body
Footer