Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Helsinki in het kort

Helsinki - een moderne cultuurstad

Helsinki

Helsinki, een stad geïnspireerd door Rusland, Zweden en het vasteland. De stad is klein, maar exotisch en opvallend mooi.

Ooit was Helsinki een arme stad, maar alles veranderde, toen de stad de Olympische Zomerspelen van 1952 mocht organiseren. Helsinki was toen de kleinste stad waar ooit de Olympische Spelen werden gehouden. Naar aanleiding daarvan konden de inwoners van Helsinki voor het eerst een nachtclub bezoeken, die bovendien de passende naam Sauna droeg. Verder waren ook voor het eerst kauwgom en cola te koop in de winkels. Restaurants en terrassen schoten als paddestoelen uit de grond en de stad bloeide op een nooit geziene manier op. De Olympische Spelen betekenden dus heel veel voor de inwoners van Helsinki.

Helsinki is een relatief kleine stad die u op een paar uur te voet kunt verkennen. U heeft zelfs tijd om de meeste bezienswaardigheden mee te pikken en de meeste restaurants en cafés te ontdekken. Heel wat bezienswaardigheden van Helsinki zijn attracties die teruggaan tot de tijd dat de stad Russisch was, terwijl anderen moderner zijn. Een absolute must is de Temppeliaukio-kerk, een kerk uit 1969 die in de rotsen is uitgehakt en half onder grond ligt. Andere bezienswaardigheden die symbolen van de stad zijn, zijn de kerk en het Havis Amanda-standbeeld.

Vandaag staat de stad bekend als een moderne cultuurstad en wie van cultuur houdt is dan ook op de juiste bestemming. Hier heeft u een ruime keuze aan tentoonstellingen, concerten, musea en toneelvoorstellingen. Helsinki heeft niet minder dan 70 musea.

Het beste tijdstip om de stad te bezoeken, zijn de lente- en zomermaanden. Dan bloeien de parken en zijn de terrassen en mensen op hun best. Ga picknicken in Brunnsparken of ga een hapje eten in het roemrijke café Kappelli. Helsinki heeft bovendien 22 badstranden, dus als het weer meezit, kunt u een duik in het water nemen.

 

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Helsinki

Header
Subject
Body
Footer