Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Helsinki in het kort

Zien en doen in Helsinki

Helsinki

Senatstorget/Senaatinori. Zowel het plein als de beroemde kerk die hier ligt, zijn ontworpen door architect Carl Ludvig Engel. Het voorbeeld was Sint-Petersburg, wat betekent dat het Senatstorget in heel wat Hollywoodfilms de rol van de Russische stad heeft gespeeld. In het midden van het plein staat een standbeeld van tsaar Alexander II, als een symbool van de invloed van Rusland op Finland in de 19de eeuw. Op het dak van de kerk staan de twaalf apostels en kijken uit op het plein en het wit-gele hoofdgebouw dat daar eveneens ligt. Recht tegenover de universiteit ligt de ambtswoning van de premier.

Temppeliaukio/De kerk van de Tempelplaats, Lutherinkatu 3. Een half ondergronds gelegen kerk die uitgehakt is uit de rotsen en die één van de grootste toeristische attracties van Helsinki is. De kerk dateert uit 1969 en doet aan een grot denken. Vandaag wordt ze vaak gebruikt voor gospel en klassieke concerten. Het dak is één van de redenen van de goede akoestiek - er is 22 km koperdraad in verwerkt.

Brunnsparken/Kaivopuisto. In de zomer is dit een groene oase voor de inwoners van Helsinki. Neem een picknickkleed mee en geniet van het groen en geniet van één van de vele openluchtconcerten die hier vaak worden gegeven. Als u aan de kant van het water zit, kunt u zien dat de Finnen hier nog steeds hun matten in zee komen wassen, geheel volgens de traditie.

Uspenskijkathedraal,op Skatudden. De grootste orthodoxe kerk in Scandinavië. De Uspenskijkathedraal uit 1868 is met zijn uivormige koepels is binnen even mooi als buiten. Klim de trappen op en ga binnen. U ziet dan het grote gewelf dat gedragen wordt door vier enorme granietpijlers, u ruikt de wierrook, de kaarsen en u ziet het een paar meter hoge altaar dat mooi versierd is.

Salutorget/Kauppatori. Het marktplein ligt in de haven en u kunt er vis en souvenirs kopen of gewoon genieten van alle kraampjes, vooral in de zomer. Als u in de richting van het Esplanad-park kijkt, ziet u Ville Vallgrens standbeeld van de zeemeermin, Havis Amanda, één van de belangrijkste symbolen van Helsinki.

Sveaborgs fästning/Suomelinna. Het fort Sveaborg is één van de belangrijkste monumenten op een kwartiertje varen van Salutorget. Sveaborg staat sinds 1991 samen met de omgeving op de Unescolijst van werelderfgoederen. Vandaag is het historisch belangrijke fort uitgebreid met galerieën, musea en cafés. In de zomer is de favoriete picknickplek van de inwoners van Helsinki.

Kiasma, Mannerheiminaukio 2. Het meest beroemde museum van Helsinki. Het heeft een grote collectie hedendaagse kunst van nationale en internationale kunstenaars.

De toeristische dienst ligt op Rihkamakatu 4, www.porvoo.fi.
Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Helsinki

Header
Subject
Body
Footer