Frankfurt am Main Intnl (FRA)

Frankfurt

Frankfurt am Main International Airport staat qua grootte op de derde plaats in Europa en op de achtste plaats in de wereld als men kijkt naar het aantal passagiers. Frankfurt Airport ligt 13 km van Frankfurt en bedient ruim 54 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven wordt aangedaan door 130 vliegtuigmaatschappijen die vliegen naar meer dan 300 bestemmingen.

Hier vindt u meer informatie over Frankfurt am Main International Airport. Klik op de onderstaande links om rechtstreeks naar de gewenste informatie te gaan.

Terminals

Terminal 1 is onderverdeeld in drie secties, Concourse A – C, en terminal 2 in twee secties, Concourse D – E. Frankfurt is de thuisbasis voor Lufthansa, dat is gevestigd in terminal 1 samen met de andere Star Alliance-bedrijven. De overige vliegtuigmaatschappijen zitten in terminal 2. De loopafstand tussen beide terminals is 10 – 15 minuten, maar u kunt ook de sneltrein SkyLine nemen die om de minuut vertrekt.

Service, restaurants en winkels

Frankfurt Airport staat bekend om het grote aanbod van restaurants, cafés, bars en winkels waar alles verkrijgbaar is van souvenirs en taxfree-artikelen tot bekende modemerken en accessoires. Er is zelfs een casino en een supermarkt.

Als u uw e-mail wilt lezen of op internet wilt surfen, kan dat met draadloos internet via T-Mobile en T-Com in alle terminals. Als u nog geen klant bent bij T-Mobile of T-Com, kunt u een "HotSpot Pass" kopen voor één, drie of 24 uur.

Ontspanning vindt u in een van de vele lounges, voor een nieuw kapsel gaat u naar Tröndle Hairline in terminal 1 en u kunt uw toevlucht nemen in een van de kapelletjes waar alle religies welkom zijn.

Op de luchthaven zijn alle denkbare services aanwezig, zoals apotheek, geldautomaten, wisselkantoren, een tandarts- en een dokterspost, business centers, postkantoren, douches, verzorgingsruimten, speelruimten, een stomerij en een bagagedepot.

Vervoer naar Frankfurt

Van Frankfurt Airport kunt u met taxi, trein of bus naar Frankfurt.

Taxi: er zijn taxistandplaatsen bij beide terminals en per taxi bent u met 20 –30 minuten in het centrum van Frankfurt.

Trein: op Frankfurt Airport vindt u twee treinstations: een terminal 1 voor S-Bahn, regionale treinen en pendeltreinen, en de AIRail Terminal als u verder weg wilt. AIRail Terminal ligt naast terminal 1. Als u naar Frankfurt-centrum wilt, neemt u S-Bahn lijn S8 of S9 naar Frankfurt Central Station. De reis duurt ca. 10 tot 15 minuten.

Bus: de meeste bussen staan bij terminal 1, bij terminal 2 staan slechts een paar bussen. Een kaartje koopt u in de bus en de reis duur ongeveer een half uur.

Meer informatie vindt u op de officiële website van Frankfurt am Main International Airport.

Vlucht

Boek uw vlucht naar Frankfurt rechtstreeks op onze site. U hebt de keuze uit meer dan 650 vliegtuigmaatschappijen.

Vlucht + hotel

Als u uw vlucht en hotel tegelijk boekt, zijn er aantrekkelijke aanbiedingen.

Hotel

In de buurt van het vliegveld en in Frankfurt kunt u kiezen uit een groot aantal hotels. Het boeken van een hotel kan heel eenvoudig op Supersaver.nl. Ons aanbod bevat 80.000 hotels over de hele wereld in allerlei prijsklassen.

Huurauto

Op Frankfurt Airport zijn alle grote autoverhuurbedrijven aanwezig, zoals o.a. Hertz, Avis, Europcar, Budget. Boek uw huurauto hier op Supersaver.nl.

Naar boven

Header
Subject
Body
Footer