Nieuwsbrief

New York in het kort

John F. Kennedy International Airport (JFK)

New York

John F. Kennedy International Airport kreeg deze naam een maand na de moord op president John F. Kennedy, maar wordt gewoonlijk JFK genoemd. Het is de grootste internationale vluchthaven van de VS en staat op de twaalfde plaats in de wereld als men kijkt naar het aantal passagiers. JFK ligt op Long Island, ongeveer 20 km vanaf Manhattan, en bedient ruim 48 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven beschikt over acht terminals en vier landingsbanen.

Hier vindt u meer informatie over John F. Kennedy International Airport. Klik op de onderstaande links om rechtstreeks naar de gewenste informatie te gaan.

Terminals

JFK heeft acht terminals. Het vervoer tussen de terminals gaat snel en simpel met AirTrain, een gratis sneldienst.

Service, restaurants en winkels

Op JFK vindt u een groot aanbod van restaurants, cafés, fastfoodrestaurants, pubs en bars. Hier kunt u fantastisch shoppen met een keur aan souvenirs, taxfree-artikelen, exclusieve modemerken en accessoires.

Als u uw e-mail wilt lezen of op internet wilt surfen, kan dat via draadloze internetverbindingen waarop u in de diverse terminals uw laptop kunt aansluiten. Het gebruik van het draadloze internet is gratis. Ook vindt u her en der op het vliegveld kiosken met internetverbinding.

Zoek ontspanning in een van de JFK-lounges, boek een massage of manicure bij XpresSpa (terminal 1, 4, 7) of Oasis Day Spa in terminal 6, of neem uw toevlucht tot de kapel in terminal 4.

Op de luchthaven zijn alle denkbare services aanwezig, zoals geldautomaten, wisselkantoren, postkantoren, conferentieruimten en businesscenters, verzorgingsruimten, een dokterspost en een bagagedepot.

Roken is niet toegestaan in de terminals, alleen buiten de gebouwen.

Vervoer naar New York

Wees op uw hoede bij iedereen die naar u toekomt en u vervoer vanaf de luchthaven aanbiedt of die u wil helpen met uw bagage. Ga liever naar Ground Transportation Information dat u in alle aankomsthallen vindt. Daar krijgt u informatie en hulp bij het reserveren van minibussen die u deelt met andere passagiers, limousines en busreizen. Van JFK kunt u met taxi, trein, bus of gereserveerde minibus naar New York.


Taxi: buiten alle terminals staan taxi's klaar. Kies voor uw eigen veiligheid alleen de officiële, gele New York-taxi's. Volg de borden met Taxi Dispatch Booth en u wordt aan de eerste beschikbare taxi toegewezen door geüniformeerd personeel. De reis duurt ca. 40 tot 60 minuten.

Trein: met de AirTrain-sneldienst gaat u niet alleen naar de andere terminals, maar ook naar het treinstation voor verder vervoer en naar de metro van New York.

Bus: er zijn meerdere busmaatschappijen bij JFK. Een daarvan is de New York Airport Express Bus Service, die ongeveer om de 20 – 30 minuten van alle terminals naar Manhattan vertrekt.

Gereserveerde minibus: via Super Shuttle Manhattan (onder andere) kunt u een plaats in een minibus boeken die u deelt met andere passagiers met dezelfde bestemming. Met de minibus reist u comfortabel van deur tot deur. Bij Ground Transportation Information dat u vindt in alle aankomsthallen, krijgt u meer informatie en kunt u een plaats reserveren.

Meer informatie vindt u op de officiële website van John F. Kennedy International Airport.

Vlucht

Boek uw vlucht naar JFK rechtstreeks op onze site. U hebt de keuze uit meer dan 650 vliegtuigmaatschappijen.

Vlucht + hotel

Als u uw vlucht en hotel tegelijk boekt, zijn er aantrekkelijke aanbiedingen.

Hotel

In de buurt van JFK en in New York kunt u kiezen uit een groot aantal hotels. Het boeken van een hotel kan heel eenvoudig op Supersaver.nl. Ons aanbod bevat 80.000 hotels over de hele wereld in allerlei prijsklassen.

Huurauto

Op JFK zijn alle grote autoverhuurbedrijven aanwezig, zoals Hertz, Avis, Enterprise, Budget. Boek uw huurauto hier op Supersaver.se.

Naar boven

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van New York

Header
Subject
Body
Footer