Nieuwsbrief

Los Angeles in het kort

Los Angeles International Airport (LAX)

Los Angeles

Los Angeles International Airport – beter bekend als LAX – is de derde luchthaven van de Verenigde Staten en de vijfde ter wereld als men kijkt naar het aantal passagiers. LAX ligt 24 km ten zuiden van de centrale gedeelten van Los Angeles en bedient circa 64 miljoen passagiers per jaar. Het vliegveld heeft negen terminals, vier landingsbanen en is de thuisbasis voor een groot aantal vliegtuigmaatschappijen, waaronder United Airlines, American Airlines en Southwest Airlines.

Hier vindt u meer informatie over Los Angeles International Airport. Klik op de onderstaande links om rechtstreeks naar de gewenste informatie te gaan.

Terminals

LAX heeft negen terminals die samen een hoefijzer vormen. U kunt gemakkelijk van de ene terminal naar de andere lopen maar als u de afstand te groot vindt, kunt u ook de gratis transferbus nemen die om de 12 – 15 minuten buiten elke aankomsthal vertrekt.

Service, restaurants en winkels

Op LAX vindt u een overvloed aan restaurants, cafés, fastfoodrestaurants, pubs en bars. De meeste zijn alleen toegankelijk voor passagiers die de veiligheidscontrole zijn gepasseerd. Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het Encounter Restaurant dat zich boven in The Theme Building bevindt en dat een toeristische attractie op zich is. Voor het ontwerp en de inrichting haalde de architect zijn inspiratie uit de geanimeerde, futuristische tv-serie Jetsons.

Er is natuurlijk een ruime keus uit winkels waar u alles vindt van souvenirs en taxfree-artikelen tot mode en accessoires.

Als u uw e-mail wilt lezen of op internet wilt surfen, zijn er kiosken met een internetverbinding en punten waarop u uw laptop kunt aansluiten. Bovendien zijn er een aantal hotspots in de terminals, waarmee u een draadloze verbinding tot stand kunt brengen via T-Mobile.

Op de luchthaven zijn allerlei services aanwezig, zoals een EHBO-post, geldautomaten, wisselkantoren, business centers en een bagagedepot.

Vervoer naar Los Angeles

Van LAX kunt u per taxi, metro, bus of gereserveerde minibus naar Los Angeles.

Taxi: buiten de aankomsthallen van alle terminals staan taxi's klaar. De reistijd naar het centrum van Los Angeles is afhankelijk van het aantal files, maar bedraagt ten minste een half uur.

Metro: vanaf de aankomsthallen van alle terminals vertrekken gratis transferbussen (Bus ”G”) naar Aviation Station, waar u de metro (groene lijn) naar Los Angeles kunt nemen.

Bus: vanaf de aankomsthallen van alle terminals vertrekken gratis transferbussen (Bus ”C”) naar het busstation, waar u stadsbussen aantreft maar ook diverse busmaatschappijen die u naar een willekeurige bestemming in zuid-Californië kunnen vervoeren.

Gereserveerde minibus: via Prime Time Shuttle of Super Shuttle kunt u een plaats in een minibus boeken die u deelt met andere passagiers met dezelfde bestemming. Met de minibus reist u comfortabel van deur tot deur.

Meer informatie vindt u op de officiële website van Los Angeles International Airport.

Vlucht

Boek uw vlucht naar LAX rechtstreeks op onze site. U hebt de keuze uit meer dan 650 vliegtuigmaatschappijen.

Vlucht + hotel

Als u uw vlucht en hotel tegelijk boekt, zijn er aantrekkelijke aanbiedingen.

Hotel

In de omgeving van LAX en in de rest van Los Angeles kunt u kiezen uit een groot aantal hotels. Het boeken van een hotel kan heel eenvoudig op Supersaver.nl. Ons aanbod bevat 80.000 hotels over de hele wereld in allerlei prijsklassen.

Huurauto

Op LAX zijn alle grote autoverhuurbedrijven aanwezig, zoals Hertz, Avis, Enterprise, Budget. Boek uw huurauto hier op Supersaver.nl.

Naar boven

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Los Angeles

Header
Subject
Body
Footer