Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Bangkok in het kort

Restaurants in Bangkok

Bangkok

Eten in Thailand en vooral in Bangkok is net zo'n grote smaakbeleving als in goede restaurants in Parijs of Rome. Het verschil is alleen dat u hier over genoeg geld beschikt om alles te proeven. Waar u ook eet, in een eethuisje of een luxe restaurant, u beleeft een eersteklas smaakervaring. In Bangkok is Thailand verzameld in etenswaren: Zuid-Thais, pittig eten uit Isaan, Chiang Mai-worst en schaaldieren uit de Golf van Siam. Hier vindt u ook eten en smaken uit de rest van Azië, zoals India, China, Vietnam, Laos en Japan. Als u zin hebt in westerse gerechten, vindt u deze vooral op Sukhumvit en in mindere mate aan de Khao San Road.

Als u lekker en goedkoop Thais wilt eten, bezoekt u een van de markten.

Een diner in een middenklasse restaurant kost ongeveer 4,50 euro.

Restauranttips

Anna's Cafe, Sala Daeng, Silom, tel. 02-632 02 19, www.annascafes.com. Thaise gerechten waarover u weken later nog droomt. Sommige gerechten zijn extreem pittig. Stijlvol en elegant, zonder dat het duur uitvalt. Uvindt Anna's Cafe op meerdere plaatsen in de stad. Prijsklasse: Gemiddeld.

Reflections, 85 Soi Ari, Phaholyothin, skytrain naar Ari, tel. 02-270 33 44. Dit nog niet algemeen ontdekte restaurant en hotel is een explosie van kitsch. Roze, knalgeel, lichtblauw en kunststof. Thais en Japans eten. Vriendelijk en grappig. Prijsklasse: Gemiddeld.

Eat Me, Pipat 2, tel. 02-238 09 31. Mooi, bijzonder, druk en met een bijna overdreven goede service. Zeer bekend en bijna altijd vol. Reserveer tijdig. Gemengde keuken met gerechten uit Australië, Thailand en het gebied rond de Middellandse Zee. Leren fauteuils en witte muren, enkele plaatsen bevinden zich op een balkon. Prijsklasse: Gemiddeld-Duur.

Supatra River House, 266 Soi Wat Rakhang, Thanon Arun Amarin, tel. 02-411 03 05. Hier worden uitstekende Thaise gerechten geserveerd die niemand teleurstellen. U hebt uitzicht over de Chao Phraya-rivier en u kunt gratis met een boot over de rivier, vanaf de Tha Maharat-pier, bij de Thanon Maharat-straat (ten zuiden van het Nationale Museum). Prijsklasse: Gemiddeld.

Bang Poo Seafood, Samut Prakan. Vanwege de ligging is het nodig een dagtrip te maken naar de voorstad Samut Prakan en de zee, maar dat loont de moeite. Veel pasgebouwde restaurants liggen op een pier, omgeven door meeuwen en met uitzicht op vissersboten. Veel Thai gaan hier naartoe, en u treft er bijna geen toeristen aan. Voortreffelijke vis- en schaaldiergerechten voor zeer redelijke prijzen. Het restaurant maakt deel uit van het recreatiecentrum, Bang Poo Resort. Prijsklasse: Goedkoop.

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Bangkok

Header
Subject
Body
Footer