Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Bangkok in het kort

Stadswijken en andere locaties in Bangkok

Bangkok

Bangkok heeft geen echte stadskern, maar is een lappendeken van verschillende stadswijken. De grote rivier Chao Phraya deelt Bangkok in twee verschillende delen. Aan de oostkant ligt het belangrijkste deel van Bangkok, Krung Thep, waar de meeste bezienswaardigheden, winkels, hotels en restaurants te vinden zijn. Aan de westelijke oever ligt Thonburi met meer pretentieloze stadswijken, kanalen en de tempel Wat Arun.

Rattanakosin is het culturele centrum van Bangkok. Hier vindt u het terrein van het koninklijk paleis met Wat Phra Kaew's glimmende tempeldak en gouden spitsen. Hier zit de aanbeden Smaragdgroene Boeddha op zijn gouden voetstuk. Rattanakosin ligt tussen de rivier Chao Phraya en het grote toeristengebied Banglamphu/Khao San Road.

Banglamphu/Khao San Road, is het grootste toeristengebied van Bangkok en behoort vooral toe aan de jongere backpacker. Hier staan veel budgethotels, reisbureaus, bars, goedkope restaurants en winkels vol prullaria. Hier moet u zijn als u goedkoop wilt overnachten en u zich een beetje thuis wilt voelen. In deze omgeving worden echter ook veel diefstallen gepleegd, dus let u goed op.

Chinatown. Wanneer u in Chinatown bent, blijkt uit alles dat u zich in Azië bevindt. Dit is het oude Bangkok met beschadigde gevels, labyrinten en smalle steegjes, kleurige markten, kraampjes waar je vruchten en andere etenswaren kunt kopen. De hele omgeving is geweldig alledaags in dit deel van de hoofdstad van Thailand. Chinatown is een goede plek om te overnachten als u het drukke verkeer wilt vermijden en dichtbij de rivier wilt verblijven. Hier vindt u een aantal kleinere hotels en het vijfsterrenhotel Royal Orchid Sheraton.

Silom Road is een van de grootste kantoorstraten en wordt omgeven door winkelcentra, restaurants, ambassades en hotels. Silom Road ligt in het zuidelijke deel van Bangkok en strekt zich uit tot het Lumphini Park in het oosten. Het skytrainstation is Sala Daeng.

Het Siamplein is het economische hart van Bangkok. Wanneer u zich op het Siamplein bevindt, voelt het alsof u in een westers land bent. Hier vindt u wolkenkrabbers, veel winkelcentra en warenhuizen, het World Trade Center, McDonalds en Starbucks. Het winkelgebied bereikt  u vanaf vier verschillende skytrainstations: National Stadium, het Centraal Station, Ratchadamri en Chit Lom.

Sukhumvit is de kilometerslange paradestraat van Bangkok. Op de prestigevolle Sukhumvit treft u zowel groei als geloof in de toekomst aan, en u vindt hier alles wat u zich maar kunt wensen. Wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, glas, beton en veel vermaak in de vorm van clubs, bars, restaurants en hotels. In de zijstraten vindt u welvarende woongebieden.

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Bangkok

Header
Subject
Body
Footer