Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Bangkok in het kort

Te zien en te doen in Bangkok

Bangkok

VVV op 1600 Thanon New Perchaburi, tel. 02-250 55 00.

Het Nationaal Museum van Bangkok is een van de grootste musea in Zuidoost-Azië,met meer dan duizend voorwerpen die een goed overzicht geven van de geschiedenis, cultuur en kunst van Thailand.

Het mooie Grand Palace en Wat Phra Kaew, het grote paleis met de Smaragdgroene Boedddha in Rattanakosin, wordt het meest bezocht tijdens een reis naar Bangkok. De Smaragdgroene Boeddha is gebeeldhouwd uit jade en is het meest vereerde beeld in Thailand. Hier vindt u bovendien veel fraaie gebouwen, tempels, paleizen, pagodes en mythologische figuren.

Wat Pho is de oudste tempel in Bangkok. Hier vindt u de liggende Boeddha die 46 meter lang en 15 meter hoog is. Een andere tempel die een bezoek meer dan waard is, en die het mooiste is bij zonsondergang, is Wat Arun. Om deze tempel te bereiken, neemt u de veerboot vanuit Tha Thien, waarna u kunt genieten van de rust in de tempeltuin. Een oase in de stad.

Een klassieker in Bangkok is de drijvende markt, bij Damnoen Saduak, ongeveer 100 kilometer van Bangkok. U kunt het beste vroeg in de ochtend naar de markt gaan, omdat de vrouwen met strohoeden en hun boten vol groenten en fruit dan aankomen.

Een boottocht op de Chao Phraya-rivier is goedkoop en leuk. Ga met de Chao Phraya Express naar het noorden, naar Tha Phibun Songkhram (Nonthaburi). Deze boottocht biedt u niet alleen een mooi uitzicht over de stad en het leven op de rivier, in Nonthaburi is het bijvoorbeeld erg leuk om de lokale markt te bezoeken.

Tien bezienswaardigheden die u niet moet overslaan

1. Bezoek de Smaragdgroene Boeddha

Een onafgebroken stroom mensen bezoekt de aanbeden Smaragdgroene Boedddha. Hij zit op een gouden verhoging in Wat Phra Kaeo en is de belangrijkste kostbaarheid van het land. Deze locatie heeft een enorme symbolische waarde en de Thai maken er bedevaartsreizen naartoe. De Smaragdgroene Boeddha is niet groot, slechts 66 cm hoog en 48 cm breed, en verdwijnt bijna tussen het goud en de versieringen.

2. Het Democratiemonument is een groot, wit en opvallend monument dat een beetje aan een hangende waterlelie doet denken. Het monument is opgericht als eerbetoon aan de eerste grondwet van het land.

3. De drijvende markt, 100 kilometer van Bangkok, is een fantastische belevenis. U kunt het beste vroeg in de ochtend naar de markt gaan, omdat de vrouwen met strohoeden en boten vol groenten en fruit dan aankomen om hun handelswaar aan de man te brengen.

Wat Pho is het grootste tempelcomplex van Thailand en binnen de muren vindt u de bekende liggende Boeddha die 26 meter lang en 15 meter hoog is. Wat Pho fungeert als een studiecentrum en hier worden onder andere de beste masseurs van het land opgeleid. Een traditionele Thaise massage kost 300 baht per uur.

5. Een boottocht op de Chao Phraya-rivier is een goedkope, leuke manier om de stad van zijn beste kant te beleven en te bekijken.

6. Het koninklijke paleis heeft sinds de jaren veertig van de 20e eeuw leeg gestaan, maar nu zijn bepaalde delen geopend als museum. Het paleis is een mengeling van Italiaanse renaissance en klassieke Thaise architectuur en het meest imponerend is Chakri Mahaprasat, het laatst voltooide gebouw.

7. Lumphini is de groene rust van Bangkok. Het gezellige park aan de rand van Silom is een plaats voor iedereen. Huur een boot in het kleine meer, geniet van een picknick, neem deel aan thai-chi of aerobics of kijk naar de mensen. Hier vindt u ook een zwembad en een buitengym.

8. Bezoek Chinatown om het echte Thaise leven en de oude delen van Bangkok te ervaren. Chinatown is een wirwar van smalle steegjes, kleurige markten en kraampjes.

9. Rivier en kanalen Langs de rivier en de kanalen vindt u het rustige, oude Bangkok. Huizen op palen kijken uit op het grijsgroene water. Hier ziet u mensen vissen met een net. Het tempo ligt lager, de stress en het ritme van de straten in Bangkok lijken ver weg. U kunt hier het best naartoe gaan met een georganiseerde boottocht.

10. Slangenfarm De slangenfarm in Bangkok is ‘s wereld grootste in zijn soort. Hier vindt u Cobra's, Kraits en Vipera's. Deze worden gemolken en het gif wordt gebruikt voor de ontwikkeling van serum.

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Bangkok

Header
Subject
Body
Footer