Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Athene in het kort

Athene - Europa's Oriënt

Athene

Athene is een heerlijke mix van Europa en het Midden-Oosten. Wanneer u in Athene landt, voelt u meteen de droge woestijnwinden en de zoute bries van de zee. U bent in Europa's Oriënt beland. Hier ruik je Turkije en ervaar je de drukte van het Midden-Oosten. Tijdens de Olympische zomerspelen in 2004 is de stad een beetje moderner en Europeser geworden, maar Athene is nog steeds wild en exotisch.

Athene heeft geen duidelijke stadskern en voorsteden; de gebieden vloeien in elkaar over. Toch is het centrale punt van het moderne Athene het Plein van de Grondwet (Sýntagma). Aan het plein ligt het prachtige Hotel Grande Bretagne en het parlement dat oorspronkelijk het koninklijke slot van Griekenland was.

Het stadsdeel Plaka met zijn kronkelende straatjes, waarvan er vele autovrij zijn, heeft een heel andere sfeer dan de rechte straten en hoeken van het moderne centrum. Plaka is het populairste toeristengebied van Athene. Hier vindt u veel restaurants, taveernes, nachtclubs, bars en souvenirwinkels. Bovendien vindt u hier de Romeinse markt en, altijd in het gezichtsveld, de Akropolis.

Athene is een levendige, aantrekkelijke, drukke en persoonlijke stad.

 

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Athene

Header
Subject
Body
Footer