Athene in het kort

Restaurants in Athene

Athene

In Griekenland smaakt het eten misschien meer dan in andere landen naar de Middellandse Zee. De Griekse keuken biedt een buitengewone smaakervaring, met haar romige tzatziki, klassieke mezes, gyros en altijd lekkere Griekse salades.

Orizondes Lykavitou. Metro Evangelismos en vervolgens met de kabelbaan naar de top van de Lycabettus, waar u dit geweldige restaurant aantreft op het hoogste punt van Athene. Hier worden à-la-carte-menu's en dure driegangenmenu's geserveerd. Tevens heb je hier zonder twijfel het mooiste uitzicht over Athene, terwijl je bij een heldere dag de Akropolis, Pireaus en de zee ziet liggen. De traditionele Griekse gerechten worden afgewisseld met moderne, op de Middellandse Zee geïnspireerde, en zo nu en dan zelfs Japanse, gerechten. Het eten is hier duur, maar de ligging en het uitzicht zijn het geld meer dan waard. Reserveer in het zomerseizoen een tafel.

Taverna Platanos, Diogenous 4, metro Monastiraki. Binnen lijkt het alsof je 30 jaar terug in de tijd bent beland. Het terras is overdekt met een latwerk en slingerplanten, de service is snel en het eten zeer goed, en traditioneel. Wilt u het gevoel van de Griekse eilanden beleven en in een traditionele taveerne eten, dan moet u hier zijn.

Brachera, Platia Avyssinias 3, metro Monastiraki. In het midden van de vlooienmarkt van Monastiraki, achter tweedehands meubels, ligt dit kleine, moderne restaurant met creatieve en vindingrijke gerechten. Italiaans-Grieks of misschien geïnspireerd op de Middellandse Zee, zo zou je het menu kunnen noemen. Een goede keus als u iets anders wilt eten dan de traditionele Griekse gerechten.

Spiros Bairaktaris, Platia Monastiraki 2, metro Monastiraki. Oude Atheense inrichting met zwart-witfoto's aan de wand. Hier mengen de inwoners van Athene zich onder de toeristen. Hectische en onvervalste roerige sfeer. Gerechten met gyros en pitabrood. 's Avonds live muziek.

Athinaikon, Themistokleous 2, metro Omonia. In de buurt van Omonia ligt deze ouderwetse "gouden plek" voor diegenen die mezes, traditionele Griekse hapjes, willen proeven. Het menu met hapjes beslaat vier pagina's. Een echte klassieke locatie. Het restaurant dateert van 1932.

Kaart van Athene

Header
Subject
Body
Footer