Athene in het kort

Te doen in Athene

Athene

Het Dionysus-theater. In dit amfitheater, uitgehouwen in de zuidelijke flank van de Akropolis, ontstond het Griekse drama.

Het Odeion van Herodes Atticus. Dit was de belangrijkste culturele arena in de Romeinse tijd. De arena ligt ten westen van het Dionysus-theater.

Agora in Athene. Dit was het antieke centrum van Athene. Hier vond je markten, rechtbanken, theaters en scholen. Ook werden hier religieuze rituelen uitgevoerd en politieke ontmoetingen gehouden. Tegenwoordig ziet het eruit als een slecht onderhouden voetbalveld met een aantal restanten van huizen.

Mitropolis. De kathedraal van Athene, die in het Grieks Mitropolis heet, is de zetel van de Grieks-orthodoxe aartsbisschop. De kathedraal bevat veel heiligenbeelden en relieken die door de Grieks-orthodoxe bezoekers gekust en aanbeden worden.

Het Panatheense stadion. Dit stadion werd in 330-329 v. Chr. door Lykourgos gebouwd. In de 2e eeuw n. Chr. werd het stadion door de Romeinen vernieuwd, het kreeg zitplaatsen van marmer en werd gebruikt voor ceremonies en verschillende bloedige evenementen, waarbij wilde dieren tegen elkaar werden opgehitst. Het stadion dat u nu ziet, is een kopie uit de jaren 90 van de 19e eeuw.
Nationaal Archeologisch Museum Als het om antiek gaat, is het Archeologisch Museum in Athene een van de beste musea. Het Nationaal Archeologisch Museum werd al 1891 geopend, maar onderging een grote renovatie in de jaren negentig van de 20e eeuw en een tweede renovatie die werd voltooid voorafgaand aan de Olympische spelen. Het museum is een bezoek meer dan waard.

Akropolis. De Akropolis ligt 150 meter boven de zeespiegel. De hoofdtempel, het Parthenon, is opgedragen aan de godin Athene.

Kaart van Athene

Header
Subject
Body
Footer