Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Athene in het kort

Bars en nachtclubs in Athene

Athene

Psyrra, Miaouli 19, metro Monastiraki. Zeer kleine, originele bar met rekwisieten uit de jaren 50 en met een publiek dat vooral bestaat uit studenten en andere jonge, trendy mensen.

Brettos, Kydathineon 41, metro Akropolis of Sýntagma. Cultbar Brettos herbergt tevens de oudste destilleerderij van Athene. Hier drinkt u een zelfgestookte ouzo in een rustige en donkere atmosfeer. De eigenaar, Dimitros Bressos, tapt de ouzo rechtstreeks uit het eiken vat. Achter de bar staan metershoge rekken gevuld met mooi gekleurde flessen, die van achteren worden belicht.

Lavabore, Fillelinon 25, metro Syntagma. Hier is het een beetje armoediger dan in de meeste trendy clubs in Athene. De bezoekers bestaan voor de ene helft uit toeristen, en voor de andere helft uit inwoners van Athene en zijn van verschillende leeftijden. Je hoeft je niet mooi uit te dossen om hier binnen te komen. Lavabore is een van de weinige locaties in Plaka met een disco. De club sluit om vijf uur 's ochtends. Bij het intreegeld is een drankje inbegrepen.

Perivoli TO´uranou, Lysikratous 19, metro Monastiraki. Rembetikaclub ligt midden in het toeristengebied. Rembetika is Griekse volksmuziek, vaak met een bluesachtig thema.

Underground Rock Club Café, Metaxa 21, metro Omonia, is een tamelijk moderne muziekclub/bar met een houten vloer en gemetselde muren. Uit de luidsprekers klinkt onder andere muziek van Nirvana en U2.

Ta Tria Gourounakia, Skoufa 73, metro Panepistimio. Cafe, bar en club ineen. Hier vindt u het chique Athene: witte leren banken, roze wanden, een withouten vloer en glimmende glazen tafels. Hier kunt u een kopje koffie of een biertje drinken of dineren. 's Avonds is het een club en kan er worden gedanst in de kelder.

Plusmatic, Vouliagmenis Avenue 268, tram vanaf Sýntagma, www.plusmatic.info. Club die wordt gerund door de mensen achter de bekende Atheense clubs Plus Soda en U-Matic. Hier wordt vooral techno, trance en electro gedraaid. Veel internationaal bekende dj's.

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Athene

Header
Subject
Body
Footer