Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Athene in het kort

Stadswijken en gebieden in Athene

Athene

Sýntagma is het centrale punt in het moderne Athene. Sýntagma betekent Plein van de Grondwet. Aan het plein ligt het statige Hotel Grande Bretagne en het parlement dat oorspronkelijk het koninklijke slot van Griekenland was. Het graf van de onbekende soldaat wordt bewaakt door elitesoldaten. In de omgeving rond Sýntagma liggen kantoren van vliegtuigmaatschappijen, banken, duurdere café's, bushaltes, het postkantoor en de VVV. Onder het plein ligt een metrostation voor twee van de nieuwe metrolijnen van Athene.

Tussen Omonia en Sýntagma lopen drie drukke boulevards parallel aan elkaar: Akadimias, Leof Elef Venizelou (die ook Panepistimiou wordt genoemd) en Stadiou. Van 's morgens vroeg tot middernacht rijden hier auto's af en aan. Bepaalde restaurants zijn 24 uur per dag geopend. Dit is niet het aantrekkelijkste deel van Athene, maar toch zijn er ook mooie gebouwen. Aan de Leof Elef Venizelou liggen de Universiteit (gebouwd in de periode 1839-50), de Academie van Wetenschappen (gebouwd in de periode 1859-87) en de Nationale Bibliotheek (gebouwd in de periode 1885-91).

Tussen Sýntagma en Omonia ligt de levendigste winkelstraat van Athene, Ermou. Een promenade met alle grote internationale merken. Hier koop je vooral kleding en schoenen.

Plaka, het populairste toeristengebied in Athene, werd in de 15e eeuw gebouwd. Hier slingeren straten als in een doolhof en steegjes zijn gevuld met souvenirwinkels, taveernes, restaurants, bars en nachtclubs. De meeste toeristen zijn te vinden op de promenades Kydhathineon en Adrianou en rond de pleinen Platia Filomousou en Platia Agoras.

Anafiotika - Boven Plaka, aan de voet van de Akropolis, ligt Anafiotika. Hier vind je kleine, witte pittoreske huisjes in de echte Anafi-dorpsstijl. Anafiotika is een dorp midden in de stad, met ateliers, kleine huizen en kruidige beplantingen, en biedt een fantastisch uitzicht over de moderne stad en de Lycabettus.

Monastiraki is een wijk die het centrum is voor zeven bazaarstraten en een klein plein met een metrostation. Hier vindt u traditionele cafés, een aantal nieuwe bars en de antieke markt van Athene (Agora). Hier ontmoeten Europa en Voor-Azië elkaar en je treft hier een multiculturele sfeer aan, die meer doet denken aan het Midden-Oosten dan aan Europa.

Psyrri is een roerige en levendige wijk die's avonds verandert in een trendy uitgaanswijk. U vindt er dan bars met een dansvloer en excentrieke inrichting, jazzclubs en grote disco's.

Gazi - Lang geleden was dit een arbeiderswijk waar mensen woonden en werkten in industriële gebouwen. Tegenwoordig is het een cultureel centrum, met galerieën, theaters, concertruimtes en een museum dat is gewijd aan de Griekse operazangeres Maria Callas. Het nieuwe metrostation Kerameikos heeft de straten weer tot leven gewekt. De bekendste dj's van het land draaien muziek in de vele bars en het hipste kroegvolk eet, drinkt en feest de hele nacht door.

Exarhia is de studentenwijk van Athene. Hier vindt u een intellectuele, artistieke en ontspannen sfeer. De kleine, gemoedelijke straten bevatten een groot aantal boekwinkels, cafés, muziekclubs en restaurants. Hier verzamelen zich studenten en de jeugd van Athene. Men drinkt hier koffie en luistert naar muziek.

Kolonaki is het Östermalm van Athene. Hier vindt u de duurste en elegantste cafés, de winkelstraat Skoufa, waar merkwinkels dicht bij elkaar liggen, de exclusiefste kunstgalerieën en de mooie Lycabettus, de hoogste heuvel in Athene. U bereikt de Lycabettus via het voetpad of de kabelbaan.
Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Athene

Header
Subject
Body
Footer