Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Athene in het kort

Vervoer in Athene

Athene

Vóór de Olympische zomerspelen in 2004 werd er veel in het openbaar vervoer geïnvesteerd en daarom is het nu eenvoudig om je in Athene te verplaatsen. Er is een nieuwe metro aangelegd die schoon, veilig en effectief is en bovendien is er een moderne sneltram die tussen Sýntagma in centraal Athene, Faliro en Glyfada en Vouliagmenis aan de Atheense rivièra rijdt. Nieuwe verkeersroutes tussen het centrum, het vliegveld en Piraeus hebben de reis sneller en gemakkelijker gemaakt dan een paar jaar geleden.

De metro heeft drie verschillende lijnen en Sýntagma is het hoofdstation.

Klik hier voor een kaart van de metro in Athene >>

Bus
U kunt met een gewone bus of met een trolleybus reizen. Kaartjes kunnen worden gekocht bij een krantenkiosk of een kaartjesloket. Het kaartje wordt in de bus gestempeld. Bij de VVV vindt u een gratis kaart met alle buslijnen in de stad.

Taxi
De taxichauffeurs in Athene hebben een slechte reputatie. Het is bekend dat ze soms toeristen oplichten en mensen niet naar de gewenste locatie willen brengen. Accepteer nooit een vaste prijs en verlang dat de chauffeur de taximeter aanzet. Als u te horen krijgt dat de taximeter "kapot" is, neemt u een andere taxi. Vooropgesteld dat u niet wordt opgelicht, zijn de taxi's in Athene zeer goedkoop. Een taxireis in de stad kost 3 tot 4 euro en de rit van 30 kilometer vanaf het centrum naar het vliegveld kost niet meer dan 16 tot 20 euro.

Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Athene

Header
Subject
Body
Footer