Athene in het kort

Van en naar Athene

Athene

Het internationale vliegveld van Athene, Eleftherios Venizelos, werd in 2001 aangelegd en ligt 33 kilometer ten noordoosten van het centrum. Het vliegveld ligt niet zo ver van Rafita. Daarvandaan gaan veerboten naar onder andere het eiland Andros.

Vanaf het vliegveld kunt u het gemakkelijkst met een bus reizen. Er rijden zes verschillende busdiensten tussen het vliegveld en verschillende delen van Athene. Bus E96 gaat naar Piraeus, de havenstad bij Athene. De eindhalte heet Platia Karaiskaki/Tselepi-plein en ligt bij haven C, een paar honderd meter van het metrostation in Piraeus. De busreis naar Piraeus duurt ongeveer een uur. De meeste boten varen vanaf haven C en hiervandaan kunt u naar de Griekse eilanden reizen.

Boot
De havenstad Piraeus is het centrum voor al het veerbootverkeer in de Egeïsche Zee. Hier vandaan reist u naar de Griekse eilanden. Het wemelt van concurrerende bedrijven en de tijdschema's veranderen vaak, zelfs vele keren per seizoen.
U kunt kiezen tussen de snelboot of een gewone veerboot. De snelboot vaart twee keer zo snel en is twee keer zo duur als de gewone veerboot.
Op de eilanden zijn de vertrektijden en bestemmingen vaak met krijt op zwarte borden, buiten de verkoopkantoren, geschreven - een teken dat de vertrektijden steeds veranderen. Kaartjes koopt u bij het kaartjeskantoor in Athene of Piraeus. Vooraf een kaartje kopen, is onnodig.

Trein
Als u milieuvriendelijker wilt reizen, is de trein een goed alternatief. De goedkoopste manier om met de trein van Zweden naar Athene te reizen, is met een Interrailkaart.

Kaart van Athene

Header
Subject
Body
Footer