Laatste zoekopdracht voor vluchten

Nieuwsbrief

Athene in het kort

Winkelen in Athene

Athene

Kolonaki is het hipste winkelgebied van Athene. Hier vindt u veel merkwinkels en bovendien veel cafés en bars waar u even kunt pauzeren tijdens het winkelen en mensen kunt bekijken. U vindt hier vooral kleding en schoenen. Ga van de Platia Kolonaki naar de parallel lopende straten Skoufa en Tskalof in het noordwesten. Hier vindt u merkwinkels zoals Sisley, Diesel, Benetton, Guess, etc., en budgetwinkels zoals Zara en Accessorize. Ook vindt u hier veel, kleine, interessante en dure conceptwinkels. Metro Sýntagma of Panepistimio.

Ermou is de Atheense tegenhanger van Oxford Street in Londen. Hier moet u heen als u kleding, schoenen en accessoires wilt aanschaffen. De meeste grote Europese merkwinkels en warenhuizen zijn hier te vinden: Zara, Accessorize, Lacoste, Marks & Spencer, Mango, Mary Lides, Hondos Center, etc. Metro Monastiraki of Sýntagma.

Monastiraki doet denken aan de bazaars in Turkije, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Op de promenade Ifestou, die begint bij Platia Monastiraki, is altijd veel leven. Er wordt afgedongen en u hoort het geroezemoes van de mensenmassa. Hier kunt u goedkope kleding, t-shirts, voetbalshirts, schoenen, sportschoenen, tweedehands meubelen, zonnebrillen, waterpijpen en nog veel meer kopen. Temidden van het gekrioel vindt u veel goede traditionele Griekse cafés en fast-foodcafés die gyros en kebab serveren.

Centrale Markt. De markthal van Athene. Dit is de hemel op aarde als u een liefhebber van eten bent. De markthal heeft een grote afdeling met vlees en vis. Ook als u niets koopt, is het een beleving om door de hal te lopen en zich te realiseren dat dit een reis terug in de tijd is. Metro Omonia of Monastiraki. De markthal ligt aan de Athinassstraat tussen Omonia en Monastiraki.

Monastiraki. In dit gebied vindt u zeer veel antiek en winkels met allerlei soorten volkskunst. Elke zondag is er een vlooienmarkt.

Plaka. De oude stad. Traditioneel handwerk van zilver, leer en keramiek.
Geweldige hoteldeals alleen voor u

Kaart van Athene

Header
Subject
Body
Footer